Amestecati ingredientele uscate- faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul- intr-un bol si turnati mierea, apoi berea.
Amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele
Turnati compozitia intr-o tava (20 x 10 cm) tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit la 190 grade c, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti tava si pensulati painea repede cu untul topit si cald.
Dati din nou la cuptor pentru 3 min.
Lasati la racit pe un gratar inainte de a fi feliata si servita.
Painea cu bere are o traditie foarte lunga, avand in vedere ca, initial, drojdia nu era disponibila ca in present, ci era un lichid rezultat din procesul de fabricare a berii.
Primii producatori de bere sunt considerati egiptenii antici.
Ei amestecau faina de orz cu graunte de orz incoltite si apa, apoi erau lasate sa fermenteze, rezultatul fiind asemanator berii. Datorita drojdiilor naturale amestecul incepea sa faca spuma, iar continutul de zahar era transformat in alcool.
Acest amestec lichid, folosit si astazi pentru fabricarea unor sortimente de paine, se numeste maia.
Prin adaugarea berii la acest ferment procesul de fermentare este accelerat, astfel, numeroase sortimente moderne de paine cu bere nu mai trebuie framantate.
Berea ii ofera painii o culoare mai inchisa, naturala, un gust placut de malt si are un efect deosebit de intarziere a invechirii.
In reteta de mai jos am folosit ca agent de dospire berea, datorita continutului ei ridicat de drojdie si afanatori: bicarbonat si praf de copt.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu mai facusem vargabeles de foarte multa vreme si pentru ca aveam 1 kg de branza cremoasa de vaci in frigider si ma cam...
Tort VargabelesAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii