Paine cu Aluat Neframantat

Complexitate
redusa
Paine cu Aluat Neframantat

Ingrediente

  • 470 g faina
  • 360 g apa
  • 10 g sare
  • 3 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se amesteca toate si se obtine un aluat moale si lipicios, se acopera cu pelicola si se lasa sa creasca pt. 12-18 ore la o temp de 20 grade.

Dupa ce a trecut acest timp se rastoarna aluatul cu ajutorul unei spatule pe o planseta cu mai multa faina sa nu se lipeasca, cu mainile cu un pic de faina i se da forma rotunda, se lasa asa pe un prosop curat si presarat cu faina, deasupra aluatului se presara faina si se acopera cu un alt prosop, timp de 2 ore.

Se incalzeste cuptorul la 230 grade, se introduce in cuptor un vas, (din ceramica ar fi bun), cu capac sa se incalzeasca. Se rastoarna aluatul in cratita calda, cu ajutorul prosopului si se acopera imediat si se baga la cutor, se lasa acoperit cu capacul pt o jumatate de ora apoi se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia