Se amesteca toate si se obtine un aluat moale si lipicios, se acopera cu pelicola si se lasa sa creasca pt. 12-18 ore la o temp de 20 grade.
Dupa ce a trecut acest timp se rastoarna aluatul cu ajutorul unei spatule pe o planseta cu mai multa faina sa nu se lipeasca, cu mainile cu un pic de faina i se da forma rotunda, se lasa asa pe un prosop curat si presarat cu faina, deasupra aluatului se presara faina si se acopera cu un alt prosop, timp de 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 230 grade, se introduce in cuptor un vas, (din ceramica ar fi bun), cu capac sa se incalzeasca. Se rastoarna aluatul in cratita calda, cu ajutorul prosopului si se acopera imediat si se baga la cutor, se lasa acoperit cu capacul pt o jumatate de ora apoi se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii