- Faina, sarea, zaharul, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile timp de 1-2 minute. Se formeaza un aluat moale, putin lipicios la inceput (este posibil sa aveti nevoie de faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.
- Se aseaza aluatul din nou pe suprafata de lucru.
- Se framanta aluatul putin si se modeleaza apoi astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul intre timp la 230 grade c.
- Se aseaza bucatelele de hartie decupate pe suprafata aluatului.
- Se presara faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Am decupat mici bucatele de hartie sub forma a patru cercuri cu un diametru de aproximativ 3 cm, pe care le-am asezat pe suprafata aluatului inainte de a presara faina.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii