- Faina, sarea, zaharul, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile timp de 1-2 minute. Se formeaza un aluat moale, putin lipicios la inceput (este posibil sa aveti nevoie de faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.
- Se aseaza aluatul din nou pe suprafata de lucru.
- Se framanta aluatul putin si se modeleaza apoi astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul intre timp la 230 grade c.
- Se aseaza bucatelele de hartie decupate pe suprafata aluatului.
- Se presara faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Am decupat mici bucatele de hartie sub forma a patru cercuri cu un diametru de aproximativ 3 cm, pe care le-am asezat pe suprafata aluatului inainte de a presara faina.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii