Paine Alba cu Tarate de Grau

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Paine Alba cu Tarate de Grau

Ingrediente

  • 1 si 1/3 masura apa calduta (masura este din dotarea masinii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 8 linguri (masura din dotarea masinii) de tarate de grau
  • +completarea (pana la o masura ) cu faina plus inca 3 masuri de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 si jumate lingurita de sare (sau ceva mai mult)
  • 4 lingurite de drojdie uscata

Mod de preparare

Se pune in masina in ordinea data, se porneste masina de paine pe programul de aluat si se lasa acolo pana se termina programul. Se scoate aluatul, se pune pe o planseta, se framanta cu mana 2 minute, apoi se intinde aluatul si se ruleaza. Se pune in tava unsa, se acopera si se lasa la dospit la caldura. Dupa ce este gata dospit, se unge cu lapte si se presara tarate deasupra. Se coace la foc ceva mai mare si dupa ce painea este coapta, se scoate pe un prosop curtat si se tine pe o parte pana se raceste


Acuma sa explic ce am vrut sa spun cu tarata si masurile (se poate sa nu fi fost prea explicita). In dotarea masinii de paine am masura pentru faina si masura pentru cantitati mici (sare, drojdie, zahar etc). Masor tarata cu lingura de la masina, o pun in masura mare dupa care completez pana sus ca faina si pun in farfurie, apoi mai adaug si celelalta 3 masuri de faina peste tarate si amestec ca sa fie tarata uniform asezata in faina. De abia dupa ce am amestecat pun in masina de paine si acopar cu restul de ingrediente si pornesc masina. Sper ca am fost destul de explicita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.