Pachetel cu Branza Brie

Complexitate
redusa
Pachetel cu Branza Brie

Ingrediente

  • - 312 g faina alba de grau proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 30 g zahar extrafin
  • - 15 g drojdie proaspata sau 4, 2 g drojdie uscata
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 80 ml lapte caldut
  • - 4 oua (trei oua sunt folosite in compozitia aluatului, iar un ou este folosit pentru pensularea suprafetei sale)
  • - 170 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g branza brie taiata bucatele

Mod de preparare

- Se mixeaza foarte bine in robotul de bucatarie faina, zaharul, drojdia (eu am folosit drojdie uscata), sarea, laptele si ouale (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
- Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza compozitia in continuare timp de 2-3 minute. Se obtine un aluat moale, foarte lipicios.

- Aluatul obtinut se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte (dupa cateva ore aluatul meu crescuse atat de mult incat am fost nevoita sa il mult intr-un bol mai mare).

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se modeleaza sub forma unei sfere (intre timp aluatul si-a modificat consistenta, devenind usor de modelat).

- Se intinde aluatul cu sucitorul astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 - 6 mm.
- Bucatelele de branza brie se aseaza in partea centrala a aluatului astfel incat sa formeze un dreptunghi sau un patrat.

- Se impatura aluatul astfel incat sa inveleasca branza brie, asemenea unui pachetel (initial partea superioara apoi partea inferioara iar la final cele doua extremitati). Pachetelul trebuie sa fie bine realizat, cu partile de aluat unele peste altele incat branza za nu curga in perioada coacerii.

- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 c.
- Se pensuleaza suprafata cu un ou batut apoi se pastreaza la rece timp de o ora.

- Se pensuleaza din nou cu ou batut suprafata aluatului.
- Se taie suprafata aluatului (nu foarte adanc deoarece aluatul creste putin in timpul coptului - exista riscul sa se rupa si sa iasa branza topita). Eu am taiat aluatul la limita acceptabila pentru a se forma "patratelele de aluat".

- Se coace 15 - 20 de minute in cuptorul preincalzit sau pana dobandeste o culoare frumoasa aurie.
- Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert tort - reteta 250
Bucataras.RO

Desert tort - reteta 250

Desert tort - reteta 250
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!