Pachetel cu Branza Brie

Complexitate
redusa
Pachetel cu Branza Brie

Ingrediente

  • - 312 g faina alba de grau proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 30 g zahar extrafin
  • - 15 g drojdie proaspata sau 4, 2 g drojdie uscata
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 80 ml lapte caldut
  • - 4 oua (trei oua sunt folosite in compozitia aluatului, iar un ou este folosit pentru pensularea suprafetei sale)
  • - 170 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g branza brie taiata bucatele

Mod de preparare

- Se mixeaza foarte bine in robotul de bucatarie faina, zaharul, drojdia (eu am folosit drojdie uscata), sarea, laptele si ouale (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
- Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza compozitia in continuare timp de 2-3 minute. Se obtine un aluat moale, foarte lipicios.

- Aluatul obtinut se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte (dupa cateva ore aluatul meu crescuse atat de mult incat am fost nevoita sa il mult intr-un bol mai mare).

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se modeleaza sub forma unei sfere (intre timp aluatul si-a modificat consistenta, devenind usor de modelat).

- Se intinde aluatul cu sucitorul astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 - 6 mm.
- Bucatelele de branza brie se aseaza in partea centrala a aluatului astfel incat sa formeze un dreptunghi sau un patrat.

- Se impatura aluatul astfel incat sa inveleasca branza brie, asemenea unui pachetel (initial partea superioara apoi partea inferioara iar la final cele doua extremitati). Pachetelul trebuie sa fie bine realizat, cu partile de aluat unele peste altele incat branza za nu curga in perioada coacerii.

- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 c.
- Se pensuleaza suprafata cu un ou batut apoi se pastreaza la rece timp de o ora.

- Se pensuleaza din nou cu ou batut suprafata aluatului.
- Se taie suprafata aluatului (nu foarte adanc deoarece aluatul creste putin in timpul coptului - exista riscul sa se rupa si sa iasa branza topita). Eu am taiat aluatul la limita acceptabila pentru a se forma "patratelele de aluat".

- Se coace 15 - 20 de minute in cuptorul preincalzit sau pana dobandeste o culoare frumoasa aurie.
- Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.