Pachetel cu Branza Brie

Complexitate
redusa
Pachetel cu Branza Brie

Ingrediente

  • - 312 g faina alba de grau proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 30 g zahar extrafin
  • - 15 g drojdie proaspata sau 4, 2 g drojdie uscata
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 80 ml lapte caldut
  • - 4 oua (trei oua sunt folosite in compozitia aluatului, iar un ou este folosit pentru pensularea suprafetei sale)
  • - 170 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g branza brie taiata bucatele

Mod de preparare

- Se mixeaza foarte bine in robotul de bucatarie faina, zaharul, drojdia (eu am folosit drojdie uscata), sarea, laptele si ouale (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
- Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza compozitia in continuare timp de 2-3 minute. Se obtine un aluat moale, foarte lipicios.

- Aluatul obtinut se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte (dupa cateva ore aluatul meu crescuse atat de mult incat am fost nevoita sa il mult intr-un bol mai mare).

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se modeleaza sub forma unei sfere (intre timp aluatul si-a modificat consistenta, devenind usor de modelat).

- Se intinde aluatul cu sucitorul astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 - 6 mm.
- Bucatelele de branza brie se aseaza in partea centrala a aluatului astfel incat sa formeze un dreptunghi sau un patrat.

- Se impatura aluatul astfel incat sa inveleasca branza brie, asemenea unui pachetel (initial partea superioara apoi partea inferioara iar la final cele doua extremitati). Pachetelul trebuie sa fie bine realizat, cu partile de aluat unele peste altele incat branza za nu curga in perioada coacerii.

- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 c.
- Se pensuleaza suprafata cu un ou batut apoi se pastreaza la rece timp de o ora.

- Se pensuleaza din nou cu ou batut suprafata aluatului.
- Se taie suprafata aluatului (nu foarte adanc deoarece aluatul creste putin in timpul coptului - exista riscul sa se rupa si sa iasa branza topita). Eu am taiat aluatul la limita acceptabila pentru a se forma "patratelele de aluat".

- Se coace 15 - 20 de minute in cuptorul preincalzit sau pana dobandeste o culoare frumoasa aurie.
- Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
4
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Chec cu cacao de post
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute