Pachetel cu Branza Brie

Complexitate
redusa
Pachetel cu Branza Brie

Ingrediente

  • - 312 g faina alba de grau proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 30 g zahar extrafin
  • - 15 g drojdie proaspata sau 4, 2 g drojdie uscata
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 80 ml lapte caldut
  • - 4 oua (trei oua sunt folosite in compozitia aluatului, iar un ou este folosit pentru pensularea suprafetei sale)
  • - 170 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g branza brie taiata bucatele

Mod de preparare

- Se mixeaza foarte bine in robotul de bucatarie faina, zaharul, drojdia (eu am folosit drojdie uscata), sarea, laptele si ouale (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
- Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza compozitia in continuare timp de 2-3 minute. Se obtine un aluat moale, foarte lipicios.

- Aluatul obtinut se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte (dupa cateva ore aluatul meu crescuse atat de mult incat am fost nevoita sa il mult intr-un bol mai mare).

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se modeleaza sub forma unei sfere (intre timp aluatul si-a modificat consistenta, devenind usor de modelat).

- Se intinde aluatul cu sucitorul astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 - 6 mm.
- Bucatelele de branza brie se aseaza in partea centrala a aluatului astfel incat sa formeze un dreptunghi sau un patrat.

- Se impatura aluatul astfel incat sa inveleasca branza brie, asemenea unui pachetel (initial partea superioara apoi partea inferioara iar la final cele doua extremitati). Pachetelul trebuie sa fie bine realizat, cu partile de aluat unele peste altele incat branza za nu curga in perioada coacerii.

- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 c.
- Se pensuleaza suprafata cu un ou batut apoi se pastreaza la rece timp de o ora.

- Se pensuleaza din nou cu ou batut suprafata aluatului.
- Se taie suprafata aluatului (nu foarte adanc deoarece aluatul creste putin in timpul coptului - exista riscul sa se rupa si sa iasa branza topita). Eu am taiat aluatul la limita acceptabila pentru a se forma "patratelele de aluat".

- Se coace 15 - 20 de minute in cuptorul preincalzit sau pana dobandeste o culoare frumoasa aurie.
- Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia