Se incalzeste cuptorul la 220 grade C. Se unge o tava de muffins (eu am folosit 2, dar marime mica de tot). Cu un mixer de mana se amesteca semintele macinate de in si cu apa. Se bate la viteza maxima pentru 2-3 minute, pana apa si inul devin de o consistenta cremoasa.
Intr-un vas se combina faina, tarata, zaharul brun, scortisoara, praful de copt si sarea. Se pune deoparte. Separat, in alt vas, se amesteca compozitia de in cu uleiul si laptele si se adauga si nuca. Se combina apoi cele doua amestecuri (nu se amesteca mai mult de 10 ori). Pasta formata se pune in formele de muffins, se umple pe jumatate si apoi se pune putin gem de capsuni (de exemplu) si apoi se acopera cu restul de pasta. Se coace la foc mare circa 15-20 minute.
Se scot de la cuptor, se lasa la racit 3-5 minute in tava dupa care se pun pe un gratar la racit. Se servesc reci, cu unt si gem deasupra, la micul dejun.
Reteta este luata dintr-o carte vegetariana si explicatiile date acolo despre tarate. Cea de grau este un exemplu de fibra insolubila si ajuta la buna functionare a intestinelor. Cea de orz un exemplu bun de fibra solubila si ajuta mult la reducerea riscului de atac de cord si a bolilor de inima.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii