Mucenicii Mei din Aluat Dospit

Complexitate
redusa
Mucenicii Mei din Aluat Dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 galbenuse
  • 100 gr zahar
  • 12 gr drojdie de bere
  • lapte 100 ml la inceput si pe urma am mai continuat dar nu mai stiu cit am pus cred ca alte 300 ml in fine, lapte cit intra
  • vanilie
  • margarina sau unt cit 2 nuci nu am adaugat-o in aluat ci am folosit cit sa ma ung pe miini cind l-am framintat
  • Sirop din:
  • apa + zahar + esenta de rom 2 stropi
  • miere
  • nuca

Mod de preparare

L-am lasat la dospit pina s-a dublat, apoi am rupt jumatate din aluat si am facut suluri pe care le-am impletit in forma de 8, le-am copt pe tava cu hirtie de copt.

Am facut un sirop din:
apa + zahar + esenta de rom 2 stropi

Am introdus pe rind mucenicii in sirop si i-am lasat putin sa se imbibe.

I-am scos pe platou si i-am uns cu miere (cu pensula) si am presarat nuca putin prajita si macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa