Msemmen (reteta Maroc)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Msemmen (reteta Maroc)

Ingrediente

  • 250 g faina de griu dur
  • 250 g faina oo
  • 250 ml apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Amestecati cele 2 feluri de faina si sarea si adaugati apa la temperatura camerei cit este nevoie, * eu am pus mai putin de 250 ml pentru ca atita apa cerea faina. Nu trebuie sa fie un alaut prea moale si lipicios ci unul ca cel pentru taitei. Daca din greseala ati adaugat mai multa apa puteti adauga faina.

Framintati 15-20 minute, deci muty,. puteti sa framintati in robot, masina de piine si atunci timpul va fi mult mai scurt. Lasati sa se odihneasca aluatul si apoi mai framintati alte 5 minute.

Dupa ce va ungeti pe miini cu ulei si msati putin tot aluatul, rupeti bucati de dimensiunea unei clementine/ mingii de golf. Fiecare bucata o intindeti cu sucitorul sau cu miinile, pe planseta unsa cu ulei si sucitorul trebuie sa fie uns cu ulei.

Trebuie sa rezulte o foaie foarte subtire dar care sa nu se rupa. Acesta este motivul pentru care trebuie sa framintati cit mai mult pozibil, aluatul trebuie sa fie extrem de moale si matasos, elastic. Ungeti cu unt topit amestecat cu ulei si presarati un virf de lingura de faina de griu dur, impartiti foaia in 3 si aduceti intii partea din stinga catre centru si apoi cea din dreapta peste ea.

Ungeti din nou si presarti faina de griu dur apoi aduceti partea de sus spre cenntru si apoi pe cea de jos peste (ca in poze). Apasati usor cu degetele ca sa e se mai intinda si coaceti intr-o tigaie la foc mic 5 minute pe o parte si 5 pe alt, tigaia trebuie sa aiba fundul foarte gros, eventual mai puneti si o placa de fier dedesubt, altfel se ard ca cele pregatite de mine.
Dupa ce au fost coapte se vor desface usor in foi si atunci le desfaceti usor cu degetele si turnati in ele miere apoi le rulati ca pe clatite.

Se servesc cu ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
2
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
3
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos