Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 c)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar nerafinat
  • 2 catei de usturoi
  • 390 g faina de grau alba
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 30 g unt nesarat (82%) topit;
  • lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati)
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare fina dupa gust
  • Inainte de coacere:
  • 750 ml apa calda
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 20 g unt topit (80-82%)
  • fleur de sel sau sare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea.

Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii.

Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1: 30 h. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu.

Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.

*Daca vreti puteti sa lasati intreg aluatul rulat cu umplutura fara sa il taiati. Rezultatul este la fel si este o metoda mai rapida.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars