Melci din foi de placinta

Postat pe: 09-05-2017
(0)

Ingrediente

• 400 g foi de placinta
• 250 g ciuperci
• 250 g piept de curcan (pui)
• 150 g cascaval
• 100 g unt
• 1 ceapa
• ou
• cimbru verde
• 1-2 linguri de ulei de masline
• ulei
• piper
• sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

25min
Numar portii

PORȚII

5 portii
Se caleste ceapa tocata in unt si ulei de masline, pana devine lucioasa. Se adauga ciupercile curatate, maruntite si carnea de curcan (sau de pui) data prin masina de tocat.
Se asezoneaza cu sare, cimbru verde si piper proaspat macinat. Cand se raceste putin, adaugam cascavalul si amestecam.
Se unge cu unt topit prima foaie de placinta, se pune deasupra a doua foaie si se unge cu unt.
Se pun cateva linguri din compozitie pe lungimea foii. Se ruleaza cat sa apropie umplutura, se unge cu unt si se continua rularea. Se da forma unui melc.
Daca foile sunt umplute prea mult sau rulate prea strans, e posibil sa se crape, dar nu e nicio problema. Raman la fel de savuroase.
Se asaza in tava. Se procedeaza la fel, pana se termina compozitia si foile de placinta. Melcisorii se ung cu ou batut. Se da tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoateti din cuptor, acoperiti-le cu un prosop, pentru aproximativ 10-15 minute, pana devin fragede.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melci din foi de placinta" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Foile de placinta sunt foarte fine, practice si usor de folosit. Indiferent de umplutura aleasa, dulce sau sarata, succesul e garantat.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melci din foi de placinta