Se caleste ceapa tocata in unt si ulei de masline, pana devine lucioasa. Se adauga ciupercile curatate, maruntite si carnea de curcan (sau de pui) data prin masina de tocat.
Se asezoneaza cu sare, cimbru verde si piper proaspat macinat. Cand se raceste putin, adaugam cascavalul si amestecam.
Se unge cu unt topit prima foaie de placinta, se pune deasupra a doua foaie si se unge cu unt.
Se pun cateva linguri din compozitie pe lungimea foii. Se ruleaza cat sa apropie umplutura, se unge cu unt si se continua rularea. Se da forma unui melc.
Daca foile sunt umplute prea mult sau rulate prea strans, e posibil sa se crape, dar nu e nicio problema. Raman la fel de savuroase.
Se asaza in tava. Se procedeaza la fel, pana se termina compozitia si foile de placinta. Melcisorii se ung cu ou batut. Se da tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoateti din cuptor, acoperiti-le cu un prosop, pentru aproximativ 10-15 minute, pana devin fragede.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii