Melci din foi de placinta

Portii
5
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Melci din foi de placinta

Ingrediente

  • • 400 g foi de placinta
  • • 250 g ciuperci
  • • 250 g piept de curcan (pui)
  • • 150 g cascaval
  • • 100 g unt
  • • 1 ceapa
  • • ou
  • • cimbru verde
  • • 1-2 linguri de ulei de masline
  • • ulei
  • • piper
  • • sare

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata in unt si ulei de masline, pana devine lucioasa. Se adauga ciupercile curatate, maruntite si carnea de curcan (sau de pui) data prin masina de tocat.
Se asezoneaza cu sare, cimbru verde si piper proaspat macinat. Cand se raceste putin, adaugam cascavalul si amestecam.
Se unge cu unt topit prima foaie de placinta, se pune deasupra a doua foaie si se unge cu unt.
Se pun cateva linguri din compozitie pe lungimea foii. Se ruleaza cat sa apropie umplutura, se unge cu unt si se continua rularea. Se da forma unui melc.
Daca foile sunt umplute prea mult sau rulate prea strans, e posibil sa se crape, dar nu e nicio problema. Raman la fel de savuroase.
Se asaza in tava. Se procedeaza la fel, pana se termina compozitia si foile de placinta. Melcisorii se ung cu ou batut. Se da tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoateti din cuptor, acoperiti-le cu un prosop, pentru aproximativ 10-15 minute, pana devin fragede.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Supa de rosii cu ardei copti si galuste
Bucataras.RO

Supa de rosii cu ardei copti si galuste

Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri. De data aceasta am folosit-o la supa...

Supa de rosii cu ardei copti si galuste
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj