Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de minute. Cat creste aluatul, pregatim umplutura de branza - avem mult de muncit aici :P, doar sfaramam branza telemea in bucatele mici, sau o dam prin razatoare mai mare. Scoatem aluatul din castron pe masa presarata cu faina si il taiem in 2, apoi, fiecare bucata in 4 bucati egale. Eu am lucrat intai cu o bucata de aluat, iar pe cealalta am mai lasat-o sa stea acoperita. Fiecare din cele 8 bucati mari, o taiem in 3-4 bucatele mai mici, formam bilute din ele si le lasam 10 minute sa se odihneasca pe masa. Dupa ce trec cele 10 minute, luam cate o biluta de aluat si o aplatizam bine cu mainile, insistand mai mult pe margini. Punem 1 lingura de branza in mijloc. Lipim bine marginile si aducem colturile spre mijloc. Incercam sa facem margini mai subtiri, nu foarte groase. Dupa ce aducem colturile spre mijloc, incercam sa dam o forma rotunda placintei. Acum intoarcem placinta cu marginile in jos si vom avea iar o bila, umpluta cu branza. Iar o aplatizam bine cu mainile, incercand sa o facem cat mai rotunda. Taiem placinta in 4 bucati egale, fara a taia pana in mijloc. Apoi taiem fiecare din cele 4 felii in altele 2 egale, rezultand petalele unei margarete. Asezam atent placinta in tava tapetata cu hartie de copt, folosind o spatula. Mie mi-au iesit 32 de margarete pe care le-am copt in 4 transe. Lasam sa mai creasca 10 minute in tava, inainte sa le punem la cuptor. Le ungem cu ou batut. Presaram in mijloc susan si mac sau chia :P. Le coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc frumos. Lasam sa se raceasca macar 15-20 de minute inainte de servire. Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii