Margarete cu branza

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Margarete cu branza

Ingrediente

  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata sau 20 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 700 g faina
  • 350-400 g branza telemea
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de minute. Cat creste aluatul, pregatim umplutura de branza - avem mult de muncit aici :P, doar sfaramam branza telemea in bucatele mici, sau o dam prin razatoare mai mare. Scoatem aluatul din castron pe masa presarata cu faina si il taiem in 2, apoi, fiecare bucata in 4 bucati egale. Eu am lucrat intai cu o bucata de aluat, iar pe cealalta am mai lasat-o sa stea acoperita. Fiecare din cele 8 bucati mari, o taiem in 3-4 bucatele mai mici, formam bilute din ele si le lasam 10 minute sa se odihneasca pe masa. Dupa ce trec cele 10 minute, luam cate o biluta de aluat si o aplatizam bine cu mainile, insistand mai mult pe margini. Punem 1 lingura de branza in mijloc. Lipim bine marginile si aducem colturile spre mijloc. Incercam sa facem margini mai subtiri, nu foarte groase. Dupa ce aducem colturile spre mijloc, incercam sa dam o forma rotunda placintei. Acum intoarcem placinta cu marginile in jos si vom avea iar o bila, umpluta cu branza. Iar o aplatizam bine cu mainile, incercand sa o facem cat mai rotunda. Taiem placinta in 4 bucati egale, fara a taia pana in mijloc. Apoi taiem fiecare din cele 4 felii in altele 2 egale, rezultand petalele unei margarete. Asezam atent placinta in tava tapetata cu hartie de copt, folosind o spatula. Mie mi-au iesit 32 de margarete pe care le-am copt in 4 transe. Lasam sa mai creasca 10 minute in tava, inainte sa le punem la cuptor. Le ungem cu ou batut. Presaram in mijloc susan si mac sau chia :P. Le coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc frumos. Lasam sa se raceasca macar 15-20 de minute inainte de servire. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Rulada cu crema de branza si somon
Bucataras.RO

Rulada cu crema de branza si somon

Rulada cu crema de branza si somon
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai