Malai cu Bostan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Un bostan (placintar)
  • - 1 kg de malai
  • - 1 kg de faina alba 650
  • - ulei 100 ml
  • - sare
  • - scortisoara
  • - zahar 100gr
  • - apa

Mod de preparare

Taiem bostanul in doua si-l v-om curata de samburi si ate. Fiecare jumatate o taiem in patru urmand sa dam bucatile prin razatoarea mare.

Calim in tuci bucatile de bostan pana se moaie fara a se prinde de tuci, le asezonam cu scortisoara si zahar iar dupa 5 min dam tuciul deoparte. Fierbem intr-un vas apa pana ce da in clocot si oparim faina si malaiul.

Adaugam sare (un praf, un varf de cutit) , amestecam pana obtinem un terci, ppunem bostanul calit. Pregatim coptorul la 275 grade, tavile unse cu ulei.
Rasturnam terciul in tavi nu mai gros de 3 cm dupa care il netezim cu o pensula muiata in ulei.

Cum santem gata, bagam tavile in cuptor. Timpul de coacere este de50-60 minute.
Se serveste cald sau rece in combinatii cu produse lactate (chisleag lapte prins, lapte batut, iaurt si altele). Ca desert in perioadele de post alaturi de diferite compoturi si dulceturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Parteneri
Paste cu linte
Bucataras.RO

Paste cu linte

Este o reteta italieneasca,am vazut-o pe un site,are mici modificari

Paste cu linte
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel