Labtorlo

Complexitate
redusa
Labtorlo

Ingrediente

  • Pentru 2 buc:
  • -350 g faina
  • -100 ml lapte
  • -15 g drojdie proaspata sau 5- 7 g drojdie uscata
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingura ulei
  • -5-7 buc crenvusti sau carnati subtiri (mai lungi)
  • -1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul, dizolvati cu putin lapte caldut si omogenizati cu 1 lingurita de faina. Lasati la crescut, in loc cald, timp de 10- 15 min.
Intre timp, amestecati faina cernuta cu sarea.

Adaugati maiaua crescuta, uleiul si restul de lapte caldut.
Framantati un aluat elastic, ce se desprinde de vas si mana. Puteti adauga inca putin lapte caldut, daca o cere aluatul.

Lasati la crescut, acoperit, in loc cald si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti pe masa de lucru o foaie de aluat de forma dreptunghiulara, direct pe foaia de copt (de marimea tavii, 25 x 35 cm).

Taiati-o in fasii, pe lungime, pana la 2 cm de margini.
Impletiti cate un crenvusti (carnati) printre fasii (una da, una nu), lasand o distanta intre ei de aproximativ 5- 8 cm, pana-i terminati. Transferati in tava, cu hartie cu tot.

Ungeti aluatul cu galbenus usor batut cu putin lapte.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Lasati sa se racoreasca foarte putin in tava.

Serviti cat este cald, alaturi de sosul si salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc