Alifiati drojdia cu zaharul, dizolvati cu putin lapte caldut si omogenizati cu 1 lingurita de faina. Lasati la crescut, in loc cald, timp de 10- 15 min.
Intre timp, amestecati faina cernuta cu sarea.
Adaugati maiaua crescuta, uleiul si restul de lapte caldut.
Framantati un aluat elastic, ce se desprinde de vas si mana. Puteti adauga inca putin lapte caldut, daca o cere aluatul.
Lasati la crescut, acoperit, in loc cald si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti pe masa de lucru o foaie de aluat de forma dreptunghiulara, direct pe foaia de copt (de marimea tavii, 25 x 35 cm).
Taiati-o in fasii, pe lungime, pana la 2 cm de margini.
Impletiti cate un crenvusti (carnati) printre fasii (una da, una nu), lasand o distanta intre ei de aproximativ 5- 8 cm, pana-i terminati. Transferati in tava, cu hartie cu tot.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut cu putin lapte.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Lasati sa se racoreasca foarte putin in tava.
Serviti cat este cald, alaturi de sosul si salata preferata.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii