Labtorlo

Complexitate
redusa
Labtorlo

Ingrediente

  • Pentru 2 buc:
  • -350 g faina
  • -100 ml lapte
  • -15 g drojdie proaspata sau 5- 7 g drojdie uscata
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingura ulei
  • -5-7 buc crenvusti sau carnati subtiri (mai lungi)
  • -1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul, dizolvati cu putin lapte caldut si omogenizati cu 1 lingurita de faina. Lasati la crescut, in loc cald, timp de 10- 15 min.
Intre timp, amestecati faina cernuta cu sarea.

Adaugati maiaua crescuta, uleiul si restul de lapte caldut.
Framantati un aluat elastic, ce se desprinde de vas si mana. Puteti adauga inca putin lapte caldut, daca o cere aluatul.

Lasati la crescut, acoperit, in loc cald si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti pe masa de lucru o foaie de aluat de forma dreptunghiulara, direct pe foaia de copt (de marimea tavii, 25 x 35 cm).

Taiati-o in fasii, pe lungime, pana la 2 cm de margini.
Impletiti cate un crenvusti (carnati) printre fasii (una da, una nu), lasand o distanta intre ei de aproximativ 5- 8 cm, pana-i terminati. Transferati in tava, cu hartie cu tot.

Ungeti aluatul cu galbenus usor batut cu putin lapte.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Lasati sa se racoreasca foarte putin in tava.

Serviti cat este cald, alaturi de sosul si salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.