Pentru aluat, se pun in masina de paine mai intai laptele si ouale batute, apoi faina, sare, drojdie; se alege programul de framantare, iar dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca branza cu sare, zahar, ouale batute, coaja de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Aluatul dupa ce a crescut, se rupe bucati egale, se intind foi subtiri pe masa unsa cu putin ulei, se pun 2-3 linguri umplutura, se ruleaza, apoi se pune intr-un vas rotund uns cu ulei; vasul poate fi si o cratita cu pereti inalti pentru ca la cuptor va creste.
Urmatorul rulou facut, se pune in continuarea primului, iar dupa ce s-a acoperit suprafata, urmatoarele rulouri se pun deasupra.
Se unge placinta cu galbenusurile desfacute cu o lingura cu lapte si la cuptor va sta 45-50min la foc mic.
Dupa ce s-a racit putin, se trece cu un cutit de jur imprejur, apoi se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii