Invartita moldoveneasca cu branza

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Invartita moldoveneasca cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar (dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua+ 3 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, se pun in masina de paine mai intai laptele si ouale batute, apoi faina, sare, drojdie; se alege programul de framantare, iar dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca branza cu sare, zahar, ouale batute, coaja de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Aluatul dupa ce a crescut, se rupe bucati egale, se intind foi subtiri pe masa unsa cu putin ulei, se pun 2-3 linguri umplutura, se ruleaza, apoi se pune intr-un vas rotund uns cu ulei; vasul poate fi si o cratita cu pereti inalti pentru ca la cuptor va creste.
Urmatorul rulou facut, se pune in continuarea primului, iar dupa ce s-a acoperit suprafata, urmatoarele rulouri se pun deasupra.
Se unge placinta cu galbenusurile desfacute cu o lingura cu lapte si la cuptor va sta 45-50min la foc mic.
Dupa ce s-a racit putin, se trece cu un cutit de jur imprejur, apoi se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa