Invartita moldoveneasca cu branza

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Invartita moldoveneasca cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar (dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua+ 3 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, se pun in masina de paine mai intai laptele si ouale batute, apoi faina, sare, drojdie; se alege programul de framantare, iar dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca branza cu sare, zahar, ouale batute, coaja de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Aluatul dupa ce a crescut, se rupe bucati egale, se intind foi subtiri pe masa unsa cu putin ulei, se pun 2-3 linguri umplutura, se ruleaza, apoi se pune intr-un vas rotund uns cu ulei; vasul poate fi si o cratita cu pereti inalti pentru ca la cuptor va creste.
Urmatorul rulou facut, se pune in continuarea primului, iar dupa ce s-a acoperit suprafata, urmatoarele rulouri se pun deasupra.
Se unge placinta cu galbenusurile desfacute cu o lingura cu lapte si la cuptor va sta 45-50min la foc mic.
Dupa ce s-a racit putin, se trece cu un cutit de jur imprejur, apoi se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Găluște cu prune
Bucataras.RO

Găluște cu prune

Am revenit cu o nouă variantă de gomboți cu prune. O variantă îmbunătățită, de se topesc în gură ;)

Găluște cu prune
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin