Impletitura cu rahat

Portii
12
Timp pregatire
200 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Impletitura cu rahat

Ingrediente

  • • 500-550 g faina alba
  • • 3 oua medii
  • • 150 ml lapte
  • • 50 g smantana
  • • 70 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 plic de drojdie Dr. Oetker 7g
  • • 1 plic de zahar Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 plic de Vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 lamaie
  • • ½ lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • • 300 g rahat
  • Pentru uns
  • • 1 ou
  • • sirop de zahar

Mod de preparare

Toate ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se cerne faina.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin cremoase.
Se adauga laptele, smatana, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat, drojdia, apoi faina si o jumatate de lingurita de sare. Se amesteca apoi toate, se plamadeste aluatul. Dupa ce aluatul s-a legat, adaugati treptat untul topit si continuati sa framantati, pana obtineti un aluat elastic. Dureaza 15-20 de minute.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si il puneti la frigider pentru circa 2 ore.
Aluatul dospit la rece, se modeleaza mai usor si creste mai frumos in cuptor.
Pudrati cu faina planseta de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara si apoi cu un cutit bine ascutit, taiati cam 30-33 de suvite, de la jumatatea foii in jos. ( ca in imagine).
Pe jumatatea ramasa intreaga, asezam bucatele de rahat. Suvitele le impletim cate trei si o sa rezulte 10-11 buc impletite.
Daca la capete e mai stramba foaia sau mai ramane putin, o indeparatam.
Rulam foia pe care am pus rahat si apoi trecem impletiturile peste ea.
Formam un cerc si ii lipim capetele. Daca nu s-a lipit prea frumos, punem deasupra o frunza de stejar facuta din capetele de la aluat.
Il punem in tava, pe hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca timp de 50-60 de minute.
Ungem impletitura cu ou batut si dam la cuptor. Se coace in 25-30 de minute. Cand scoatem impletitura din cuptor, o ungem cu sirop de zahar pentru un aspect lucios.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia