Ingrediente

• 500-550 g faina alba
• 3 oua medii
• 150 ml lapte
• 50 g smantana
• 70 g unt topit
• 50 g zahar
• 1 plic de drojdie Dr. Oetker 7g
• 1 plic de zahar Bourbon Dr. Oetker
• 1 plic de Vanilie Bourbon Dr. Oetker
• 1 lamaie
• ½ lingurita de sare
Pentru umplutura:
• 300 g rahat
Pentru uns
• 1 ou
• sirop de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h:20min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Toate ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se cerne faina.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin cremoase.
Se adauga laptele, smatana, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat, drojdia, apoi faina si o jumatate de lingurita de sare. Se amesteca apoi toate, se plamadeste aluatul. Dupa ce aluatul s-a legat, adaugati treptat untul topit si continuati sa framantati, pana obtineti un aluat elastic. Dureaza 15-20 de minute.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si il puneti la frigider pentru circa 2 ore.
Aluatul dospit la rece, se modeleaza mai usor si creste mai frumos in cuptor.
Pudrati cu faina planseta de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara si apoi cu un cutit bine ascutit, taiati cam 30-33 de suvite, de la jumatatea foii in jos. ( ca in imagine).
Pe jumatatea ramasa intreaga, asezam bucatele de rahat. Suvitele le impletim cate trei si o sa rezulte 10-11 buc impletite.
Daca la capete e mai stramba foaia sau mai ramane putin, o indeparatam.
Rulam foia pe care am pus rahat si apoi trecem impletiturile peste ea.
Formam un cerc si ii lipim capetele. Daca nu s-a lipit prea frumos, punem deasupra o frunza de stejar facuta din capetele de la aluat.
Il punem in tava, pe hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca timp de 50-60 de minute.
Ungem impletitura cu ou batut si dam la cuptor. Se coace in 25-30 de minute. Cand scoatem impletitura din cuptor, o ungem cu sirop de zahar pentru un aspect lucios.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Impletitura cu rahat" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Aceasta impletitura are nevoie de timp si dragoste ca sa iasa frumoasa. Are compozitia asemanatoare cozonacului. Este pufoasa, aromata si nu prea dulce.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mikirafaela
•  12.05.2017 09:37:41

Foarte frumoasa! Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Impletitura cu rahat