Impletitura cu rahat

Portii
12
Timp pregatire
200 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Impletitura cu rahat

Ingrediente

  • • 500-550 g faina alba
  • • 3 oua medii
  • • 150 ml lapte
  • • 50 g smantana
  • • 70 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 plic de drojdie Dr. Oetker 7g
  • • 1 plic de zahar Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 plic de Vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 lamaie
  • • ½ lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • • 300 g rahat
  • Pentru uns
  • • 1 ou
  • • sirop de zahar

Mod de preparare

Toate ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se cerne faina.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin cremoase.
Se adauga laptele, smatana, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat, drojdia, apoi faina si o jumatate de lingurita de sare. Se amesteca apoi toate, se plamadeste aluatul. Dupa ce aluatul s-a legat, adaugati treptat untul topit si continuati sa framantati, pana obtineti un aluat elastic. Dureaza 15-20 de minute.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si il puneti la frigider pentru circa 2 ore.
Aluatul dospit la rece, se modeleaza mai usor si creste mai frumos in cuptor.
Pudrati cu faina planseta de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara si apoi cu un cutit bine ascutit, taiati cam 30-33 de suvite, de la jumatatea foii in jos. ( ca in imagine).
Pe jumatatea ramasa intreaga, asezam bucatele de rahat. Suvitele le impletim cate trei si o sa rezulte 10-11 buc impletite.
Daca la capete e mai stramba foaia sau mai ramane putin, o indeparatam.
Rulam foia pe care am pus rahat si apoi trecem impletiturile peste ea.
Formam un cerc si ii lipim capetele. Daca nu s-a lipit prea frumos, punem deasupra o frunza de stejar facuta din capetele de la aluat.
Il punem in tava, pe hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca timp de 50-60 de minute.
Ungem impletitura cu ou batut si dam la cuptor. Se coace in 25-30 de minute. Cand scoatem impletitura din cuptor, o ungem cu sirop de zahar pentru un aspect lucios.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chocolate moelleux
Bucataras.RO

Chocolate moelleux

...sau cele mai delicioase prajiturele cu ciocolata :)...pot spune chiar, ca sunt...perfecte :)...daca iubiti ciocolata...

Chocolate moelleux
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa