Grisine

Complexitate
redusa
Grisine

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie de bere proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • susan, mac facultativ

Mod de preparare

In faina amestecata cu sare, incorporam uleiul si laptele caldut in care am dizolvat drojdia de bere. Amestecam bine si daca ni se pare prea tare aluatul, mai adaugam putin lapte. framantam putin. Mie mi s-a intamplat ca la 200gr. faina am pus 100ml. lapte si era cam tare aluatul.

Lasam aluatul deoparte acoperit, circa 40 minute.

Formam grisine de grosimea si marimea care ne place. Le punem pe o hartie de cuptor unsa cu ulei, daca vrem presaram susan sau mac si le dam la cuptorul incalzit, temperatura 200°, circa 20 minute. Se poate pune deasupra chiar si rozmarin daca ne place.

Ies crocante.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider