In faina amestecata cu sare, incorporam uleiul si laptele caldut in care am dizolvat drojdia de bere. Amestecam bine si daca ni se pare prea tare aluatul, mai adaugam putin lapte. framantam putin. Mie mi s-a intamplat ca la 200gr. faina am pus 100ml. lapte si era cam tare aluatul.
Lasam aluatul deoparte acoperit, circa 40 minute.
Formam grisine de grosimea si marimea care ne place. Le punem pe o hartie de cuptor unsa cu ulei, daca vrem presaram susan sau mac si le dam la cuptorul incalzit, temperatura 200°, circa 20 minute. Se poate pune deasupra chiar si rozmarin daca ne place.
Ies crocante.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii