Gogosi (de Post)

Complexitate
redusa
Gogosi (de Post)

Ingrediente

  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 400-450 gr faina (sau mai mult, depinde de faina folosita)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa se incalzeste usor se adauga si laptele caldut se pune zaharul si drojdia si se acopera. Se lasa asa pana drojdia este topita si incepe sa faca bulbuci (dospeste). Se adauga 400 gr faina amestecata cu un praf de sare si coaja de lamaie si se incepe framantatul.

Trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de modelat. Daca aluatul este prea lipicios dupa 5 minute de framantat, blatul de lucru se infaineaza usor si se framanta in continuare adaugand tot cate un praf de faina pe blat si framantand pana obtinem consistenta aluatului moale, asa cum am scris mai sus.

Se pune aluatul inapoi in vasul in care am framantat la inceput dar nu uitam sa ungem usor cu putin ulei. Acoperim si lasam la dospit. Cand si-a dublat volumul scoatem din vas si punem pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm si cu un pahar cu buza subtire incepem sa decupam.

Resturile cazute se aduna, se framanta din nou si se mai intinde o foaie pe are o decupam iarasi. Asezam gogosile formate pe o tava unsa cu putin ulei si acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit. Cand au crescut suficient, incalzim ulei in tigaie si incepem sa prajim. Uleiul trebuie sa fie destul de mult in tigaie si focul trebuie sa fie moale (incet).

Prajim doar cate 3-4 gogosi odata, cand s-au rumenit pe o parte ii intoarcem pe partea opusa si ii prajim. Scoatem pe un servet absorbant, prafuim cu zahar praf vanilat si servim calzi si acoperiti cu gem de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Impletita cu praz
Bucataras.RO

Impletita cu praz

Placinta aperitiv de post o dedic in mod special Parintelui Victor.

Impletita cu praz
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti