Gogosi (de Post)

Complexitate
redusa
Gogosi (de Post)

Ingrediente

  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 400-450 gr faina (sau mai mult, depinde de faina folosita)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa se incalzeste usor se adauga si laptele caldut se pune zaharul si drojdia si se acopera. Se lasa asa pana drojdia este topita si incepe sa faca bulbuci (dospeste). Se adauga 400 gr faina amestecata cu un praf de sare si coaja de lamaie si se incepe framantatul.

Trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de modelat. Daca aluatul este prea lipicios dupa 5 minute de framantat, blatul de lucru se infaineaza usor si se framanta in continuare adaugand tot cate un praf de faina pe blat si framantand pana obtinem consistenta aluatului moale, asa cum am scris mai sus.

Se pune aluatul inapoi in vasul in care am framantat la inceput dar nu uitam sa ungem usor cu putin ulei. Acoperim si lasam la dospit. Cand si-a dublat volumul scoatem din vas si punem pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm si cu un pahar cu buza subtire incepem sa decupam.

Resturile cazute se aduna, se framanta din nou si se mai intinde o foaie pe are o decupam iarasi. Asezam gogosile formate pe o tava unsa cu putin ulei si acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit. Cand au crescut suficient, incalzim ulei in tigaie si incepem sa prajim. Uleiul trebuie sa fie destul de mult in tigaie si focul trebuie sa fie moale (incet).

Prajim doar cate 3-4 gogosi odata, cand s-au rumenit pe o parte ii intoarcem pe partea opusa si ii prajim. Scoatem pe un servet absorbant, prafuim cu zahar praf vanilat si servim calzi si acoperiti cu gem de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Chec cu ciocolata
4
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache