Gogosi (de Post)

Complexitate
redusa
Gogosi (de Post)

Ingrediente

  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 400-450 gr faina (sau mai mult, depinde de faina folosita)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa se incalzeste usor se adauga si laptele caldut se pune zaharul si drojdia si se acopera. Se lasa asa pana drojdia este topita si incepe sa faca bulbuci (dospeste). Se adauga 400 gr faina amestecata cu un praf de sare si coaja de lamaie si se incepe framantatul.

Trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de modelat. Daca aluatul este prea lipicios dupa 5 minute de framantat, blatul de lucru se infaineaza usor si se framanta in continuare adaugand tot cate un praf de faina pe blat si framantand pana obtinem consistenta aluatului moale, asa cum am scris mai sus.

Se pune aluatul inapoi in vasul in care am framantat la inceput dar nu uitam sa ungem usor cu putin ulei. Acoperim si lasam la dospit. Cand si-a dublat volumul scoatem din vas si punem pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm si cu un pahar cu buza subtire incepem sa decupam.

Resturile cazute se aduna, se framanta din nou si se mai intinde o foaie pe are o decupam iarasi. Asezam gogosile formate pe o tava unsa cu putin ulei si acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit. Cand au crescut suficient, incalzim ulei in tigaie si incepem sa prajim. Uleiul trebuie sa fie destul de mult in tigaie si focul trebuie sa fie moale (incet).

Prajim doar cate 3-4 gogosi odata, cand s-au rumenit pe o parte ii intoarcem pe partea opusa si ii prajim. Scoatem pe un servet absorbant, prafuim cu zahar praf vanilat si servim calzi si acoperiti cu gem de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti