Se cerne faina intr-un castron dupa care se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocala.
Se face un aluat elastic, nelipicios. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 0.5 cm se taie gogosile cu paharul sau forma si se lasa 15 min la crescut.
Dupa care se prajesc in ulei de arahide.
Se scot pe hartie sa se scurga uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.
Delicioase calde, dar si reci sunt bune.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii