Gogosi Aromate de Post

Complexitate
redusa
Gogosi Aromate de Post

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 20 g drojdie proaspata
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - coaja de lamaie sau portocala
  • - 300 ml apa calduta
  • - 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron dupa care se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocala.

Se face un aluat elastic, nelipicios. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie de 0.5 cm se taie gogosile cu paharul sau forma si se lasa 15 min la crescut.

Dupa care se prajesc in ulei de arahide.

Se scot pe hartie sa se scurga uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.

Delicioase calde, dar si reci sunt bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti