Se cerne faina intr-un castron dupa care se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocala.
Se face un aluat elastic, nelipicios. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 0.5 cm se taie gogosile cu paharul sau forma si se lasa 15 min la crescut.
Dupa care se prajesc in ulei de arahide.
Se scot pe hartie sa se scurga uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.
Delicioase calde, dar si reci sunt bune.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii