Gogosele zambarete

Portii
20
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Gogosele zambarete

Ingrediente

  • 1 litru apa de izvor
  • 1 kg faina
  • 1 pachet drojdie
  • 400 ml ulei
  • sare
  • gem de prune

Mod de preparare

Pentru ca tot este sezonul Postului, am propus o reteta de gogosi de post. Se amesteca faina cu apa de izvor si drojdia intr-un bol. Pentru inceput, drojdia se inmoaie in putina apa calduta si se amesteca cu restul ingredientelor. Se adauga si putina sare in aluat si se framanta bine.
Pe urma, se pune bolul langa soba, sa creasca frumos.
Se lasa cca. 1 ora si ceva la crescut. Dupa ce a crescut, se intinde aluatul cu sucitorul si se fac gogosi cu forma de cana. Aceste gogosele se mai lasa la odihnit pe masa, inca vreo 10, 15 minute ca sa creasca frumos cand se pun la prajit.
Se pot face si placintele din aluatul de gogosele, dar pentru asta trebuie sa dublati ingredientele.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa