Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat

Ingrediente

  • Pt gnocchi:
  • 400 gr cartofi curarati de coaja
  • 150-200 gr faina 00
  • 1 sfecla rosie gata fiarta sau coapta si curatata de coaja (de marimea unei mandarine)
  • sare
  • Pt umplutura:
  • scamorza sau alt cascaval afumat taiat cuburi
  • unt cit o nuca

Mod de preparare

- fierbeti cartofii in apa cu sare
- intr-un castron treceti prin ciur sau sita faina, adaugati sfecla si cartofii striviti ca pentru piure (sau tocate prin masina de tocat, blender, robot), sarea
- adaugati intii 150 gr de faina si dc mai este nevoie mai adaugati pina la 200 gr ... aluatul tb sa fie moale dar nu lipicios
- formati suluri de aluat, taiati bucati si in fiecare bucata puneti cite un cub de brinza/ cascaval, dati o forma usor ovala sau rotunda cum va place
- treceti fiecare galusca obtinuta pe ustensila speciala pt gnocchi sau daca nu pe dintii unei furculie sau pe o razatoarea ca sa obtinueti o suprafata cu santuri /dungi
- rasturnati gnocchi in oala cu apa sarata fierbinte si fierbeti pina cind galustele se ridica la suprafata (citeva minute), cu o paleta cu coada lunga treceti o singura data pe sub gnocchi cind i-ati pus in apa clocotta ca sa nu se lipeasca de fundul oalei
- cind sunt fierti (s-au ridicat la suprafata) ii luati cu paleta gaurita /de plasa si ii puneti in tigaia cu unt topit, ii amestecat usor miscind tigaia si ii serviti

Daca vreti, puteti rade deasupra cascaval / parmezan / grana padano

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia