Gatto de Santa Chiara

Complexitate
redusa
Gatto de Santa Chiara

Ingrediente

  • 230g de faina (in functie de umiditatea sa puteti pune ~20g de plus)
  • 20g de drojdie
  • 130g de cartof (un cartof mediu)
  • 50g de unt sarat
  • 2oua
  • 125g de mozzarella
  • 100g de jambon (am pus de curcan) ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita de zahar (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecam 30g de faina cu drojdia proaspata si cu apa calduta pana se formeaza o maia lunga. Lassam la temperatura ambianta cam 45 de minute. Fierbem cartoful in coaja, il curatam, il lasam sa se raceasca si il pasam.

Amestecam restul de faina cu cartoful, untul moale, ouale si maiaua de drojdie. Continuam cu mozzarella si jambonul taiate foarte marunt. Se amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt perfect incorporate.

Singurul defect al acestei painici este ca aluatul este lipicios si greu de manevrat de aceea va sfatuiesc sa folositi o spatula de la inceput.

Asezam aluatul intr-o tava de tort din cele ce se scot marginile, in care a fost pusa o foaie de copt si il acoperim cu o alta foaie de copt unsa cu ulei de masline.

Lasam la crescut cam 1 ora. Dam la o parte foaia cu care a fost acoperita painica si o asezam in cuptorul preincalzit la 180°c cam 30-40 de minute.

Servim calduta sau rece, se pastreaza bine cateva zile asezata pe o plansa de lemn acoperita cu un prosop.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)