Amestecam 30g de faina cu drojdia proaspata si cu apa calduta pana se formeaza o maia lunga. Lassam la temperatura ambianta cam 45 de minute. Fierbem cartoful in coaja, il curatam, il lasam sa se raceasca si il pasam.
Amestecam restul de faina cu cartoful, untul moale, ouale si maiaua de drojdie. Continuam cu mozzarella si jambonul taiate foarte marunt. Se amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt perfect incorporate.
Singurul defect al acestei painici este ca aluatul este lipicios si greu de manevrat de aceea va sfatuiesc sa folositi o spatula de la inceput.
Asezam aluatul intr-o tava de tort din cele ce se scot marginile, in care a fost pusa o foaie de copt si il acoperim cu o alta foaie de copt unsa cu ulei de masline.
Lasam la crescut cam 1 ora. Dam la o parte foaia cu care a fost acoperita painica si o asezam in cuptorul preincalzit la 180°c cam 30-40 de minute.
Servim calduta sau rece, se pastreaza bine cateva zile asezata pe o plansa de lemn acoperita cu un prosop.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii