Amestecam 30g de faina cu drojdia proaspata si cu apa calduta pana se formeaza o maia lunga. Lassam la temperatura ambianta cam 45 de minute. Fierbem cartoful in coaja, il curatam, il lasam sa se raceasca si il pasam.
Amestecam restul de faina cu cartoful, untul moale, ouale si maiaua de drojdie. Continuam cu mozzarella si jambonul taiate foarte marunt. Se amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt perfect incorporate.
Singurul defect al acestei painici este ca aluatul este lipicios si greu de manevrat de aceea va sfatuiesc sa folositi o spatula de la inceput.
Asezam aluatul intr-o tava de tort din cele ce se scot marginile, in care a fost pusa o foaie de copt si il acoperim cu o alta foaie de copt unsa cu ulei de masline.
Lasam la crescut cam 1 ora. Dam la o parte foaia cu care a fost acoperita painica si o asezam in cuptorul preincalzit la 180°c cam 30-40 de minute.
Servim calduta sau rece, se pastreaza bine cateva zile asezata pe o plansa de lemn acoperita cu un prosop.
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii