Fursecuri rapide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri rapide

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 cesti de zahar
  • 3 cesti ulei
  • 6 cesti faina(+ inca o ceasca daca se constata ca dupa ce se amesteca ingredientele coca inca mai curge)
  • coaja rasa de la o lamaie intreaga
  • praf de copt(un varf de cutit sau de linguritza)
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • optional: un pliculet de zahar vanilat
  • Important: folosim pentru masuratoare o ceasca clasica(de cafea) Cu acceasi ceasca vom masura si zaharul si uleiul si faina Nu se modifica deloc cantitatile

Mod de preparare

varianta simpla(cu mixer)

Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.

varianta mai grea
(fara mixer)
Se schimba procedura. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile. Se adauga treptat zaharul si se bate bine cu furculitza pana albusurile se transforma in bezea. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se pun apoi galbenusurile peste albusuri, amestecandu-se bine. Apoi, treptat, se adauga uleiul si se amesteca pentru a se incorpora. In acelasi mod se incorporeaza sio faina. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja raza de lamaie.

Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)

Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)

Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.

Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Mere
4
Dulciuri

Placinta cu Mere

Placinta cu Mere
Frigarui de dovlecei cu ton
5
Aperitive

Frigarui de dovlecei cu ton

Frigarui de dovlecei cu ton
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat