varianta simpla(cu mixer)
Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.
varianta mai grea
(fara mixer)
Se schimba procedura. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile. Se adauga treptat zaharul si se bate bine cu furculitza pana albusurile se transforma in bezea. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se pun apoi galbenusurile peste albusuri, amestecandu-se bine. Apoi, treptat, se adauga uleiul si se amesteca pentru a se incorpora. In acelasi mod se incorporeaza sio faina. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja raza de lamaie.
Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)
Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)
Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.
Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii