Franzela de Casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Franzela de Casa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 2,5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte.
Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute.
In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta. Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos.
Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit.
Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte.
Pornim cuptorul, la 170 grade si introducem in el un vas cu apa.
Dam franzelele la copt pentru 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Dupa 15-20 minute deschidem cuptorul si pensulam painea cu apa.
Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
Bucataras.RO

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Am un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea...

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola