Focaccia cu Rosii,masline si Busuioc

Complexitate
redusa
Focaccia cu Rosii,masline si Busuioc

Ingrediente

  • -300g faina
  • -20g drojdie
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -1 lingura ulei de masline
  • -20 sau 25 masline negre fara samburi
  • -70 sau 90ml apa
  • -rosii
  • -busuioc uscat
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, zaharul si 4 linguri de ulei. Se dizolva drojdia in apa, se adauga peste faina si se framanta. Aluatul fiind moale se adauga inca 2 linguri de ulei. Se framanta bine, dupa care aluatul rezultat se lasa la crescut.

Se pune in tava doar dupa ce si-a dublat volumul.

Intre timp, pregatim tava. Asadar in tava se pune hartie de copt si se unge cu 2 linguri de ulei.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde in tava. Odata intins, se intoarce pe cealalta parte, asa incat sa ajunga ulei peste tot. Si se mai lasa la crescut pt max 20 minute.

Dupa care se taie rosiile felii (daca aveti rosii mari) sau in jumatate (daca aveti rosii mici ca si mine) si le aranjati in tava. Se taie si maslinele si se arunca peste rosii. Si se presara busuioc uscat si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se lasa in cuptor pt 5 minute, dupa care se scoate tava, se presara lingura de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se poate servi ... pofta buna!
Merge foarte bine cu usturoi:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba
Bucataras.RO

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Nu mai facusem de mult un tort si am zis ca ar fi momentul. M-am tot gandit cu ce sa-l umplu si m-am oprit la aceste doua...

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola