Se amesteca faina cu sarea, zaharul si 4 linguri de ulei. Se dizolva drojdia in apa, se adauga peste faina si se framanta. Aluatul fiind moale se adauga inca 2 linguri de ulei. Se framanta bine, dupa care aluatul rezultat se lasa la crescut.
Se pune in tava doar dupa ce si-a dublat volumul.
Intre timp, pregatim tava. Asadar in tava se pune hartie de copt si se unge cu 2 linguri de ulei.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde in tava. Odata intins, se intoarce pe cealalta parte, asa incat sa ajunga ulei peste tot. Si se mai lasa la crescut pt max 20 minute.
Dupa care se taie rosiile felii (daca aveti rosii mari) sau in jumatate (daca aveti rosii mici ca si mine) si le aranjati in tava. Se taie si maslinele si se arunca peste rosii. Si se presara busuioc uscat si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se lasa in cuptor pt 5 minute, dupa care se scoate tava, se presara lingura de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.
Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.
Se lasa la racit, dupa care se poate servi ... pofta buna!
Merge foarte bine cu usturoi:)
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii