Puneti drojdia proaspata cu apa calda intr-o cana si amestecati ca aceasta sa se topeasca (daca e uscata lasati deoparte 15 minute). Intr-un bol puneti faina. Adaugati peste drojdie sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecati apoi turnati peste faina.
Formati intr-un aluat iar cand toata faina e absorbita transferati pe o suprafata. Presarand faina doar daca este necesar si framantati aceasta 7-8 minute. Puneti aluatul intr-un bol cu putin ulei de masline, ungeti acesta si lasati acoperit 40 de minute.
Puneti aluatul inapoi pe suprafata, apasati-l, imprastiati ceapa taiata marunt, putin salvie apoi framantati usor pana distribuiti acestea prin aluat. Intindeti apoi intr-un cerc de diametrul unei tavi rotunde. Daca tava e de teflon acoperiti cu folie de aluminiu.
Puneti aluatul in tava, acoperiti si lasati deoparte 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul cu degetul apasati usor si faceti gauri (de aproximativ 2 cm). Acoperiti si mai lasati inca 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4).
Turnati deasupra lingura de ulei de masline, presarati branza, ceapa pestisori, sarea, piper si salvie. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
* Personal imi place ceapa care se pune deasupra focacciei mai subtire sa fie mai uscata dar daca doriti taiati-o mai gros.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii