Puneti drojdia proaspata cu apa calda intr-o cana si amestecati ca aceasta sa se topeasca (daca e uscata lasati deoparte 15 minute). Intr-un bol puneti faina. Adaugati peste drojdie sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecati apoi turnati peste faina.
Formati intr-un aluat iar cand toata faina e absorbita transferati pe o suprafata. Presarand faina doar daca este necesar si framantati aceasta 7-8 minute. Puneti aluatul intr-un bol cu putin ulei de masline, ungeti acesta si lasati acoperit 40 de minute.
Puneti aluatul inapoi pe suprafata, apasati-l, imprastiati ceapa taiata marunt, putin salvie apoi framantati usor pana distribuiti acestea prin aluat. Intindeti apoi intr-un cerc de diametrul unei tavi rotunde. Daca tava e de teflon acoperiti cu folie de aluminiu.
Puneti aluatul in tava, acoperiti si lasati deoparte 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul cu degetul apasati usor si faceti gauri (de aproximativ 2 cm). Acoperiti si mai lasati inca 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4).
Turnati deasupra lingura de ulei de masline, presarati branza, ceapa pestisori, sarea, piper si salvie. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
* Personal imi place ceapa care se pune deasupra focacciei mai subtire sa fie mai uscata dar daca doriti taiati-o mai gros.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii