Fluturasi cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Fluturasi cu Scortisoara

Ingrediente

  • -500 g aluat dospit rapid
  • -50 g unt
  • moale (in varianta de post, ungeti cu gem de caise sau ulei)
  • -1/2 pahar zahar
  • -scortisoara, dupa gust
  • Pentru finisat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar brun pentru presarat
  • In varianta de post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc

Mod de preparare

* Aluat dospit rapid

Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.

Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi le intindeti rotund cu sucitorul, de cca 5 mm grosime.

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. In varianta de post ungeti-le cu gem de caise sau cu putin ulei.

Presarati uniform aproximativ ½ lingurita zahar, apoi scortisoara.

Rulati aluatul sub forma de sul. Aduceti ambele capete ale ruloului spre mijlocul sulului, avand grija ca marginile sa fie inauntru. Intoarceti 180 grade, apoi taiati ruloul pe mijloc, din ambele parti, lasand netaiat 1 cm pe mijloc. Desfaceti marginile cu grija, rasucind putin partile taiate.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu zahar brun. In post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.

Dati la cuptorul preincalzit si coaceti 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.
In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei si finisati cu infuzie de ceai negru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti