Fluturasi cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Fluturasi cu Scortisoara

Ingrediente

  • -500 g aluat dospit rapid
  • -50 g unt
  • moale (in varianta de post, ungeti cu gem de caise sau ulei)
  • -1/2 pahar zahar
  • -scortisoara, dupa gust
  • Pentru finisat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar brun pentru presarat
  • In varianta de post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc

Mod de preparare

* Aluat dospit rapid

Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.

Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi le intindeti rotund cu sucitorul, de cca 5 mm grosime.

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. In varianta de post ungeti-le cu gem de caise sau cu putin ulei.

Presarati uniform aproximativ ½ lingurita zahar, apoi scortisoara.

Rulati aluatul sub forma de sul. Aduceti ambele capete ale ruloului spre mijlocul sulului, avand grija ca marginile sa fie inauntru. Intoarceti 180 grade, apoi taiati ruloul pe mijloc, din ambele parti, lasand netaiat 1 cm pe mijloc. Desfaceti marginile cu grija, rasucind putin partile taiate.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu zahar brun. In post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.

Dati la cuptorul preincalzit si coaceti 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.
In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei si finisati cu infuzie de ceai negru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura