Fluturasi cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Fluturasi cu Scortisoara

Ingrediente

  • -500 g aluat dospit rapid
  • -50 g unt
  • moale (in varianta de post, ungeti cu gem de caise sau ulei)
  • -1/2 pahar zahar
  • -scortisoara, dupa gust
  • Pentru finisat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar brun pentru presarat
  • In varianta de post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc

Mod de preparare

* Aluat dospit rapid

Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.

Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi le intindeti rotund cu sucitorul, de cca 5 mm grosime.

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. In varianta de post ungeti-le cu gem de caise sau cu putin ulei.

Presarati uniform aproximativ ½ lingurita zahar, apoi scortisoara.

Rulati aluatul sub forma de sul. Aduceti ambele capete ale ruloului spre mijlocul sulului, avand grija ca marginile sa fie inauntru. Intoarceti 180 grade, apoi taiati ruloul pe mijloc, din ambele parti, lasand netaiat 1 cm pe mijloc. Desfaceti marginile cu grija, rasucind putin partile taiate.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu zahar brun. In post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.

Dati la cuptorul preincalzit si coaceti 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.
In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei si finisati cu infuzie de ceai negru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.