Farl

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Farl

Ingrediente

  • - 500 g faina alba proaspat cernuta si suplimentar, faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 13 g sare de mare fin macinata
  • - 60 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 8,4 g drojdie uscata
  • - 300 ml apa calduta

Mod de preparare

- Faina, sarea, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile, timp de aproximativ 4 minute, pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat.

- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent timp de 1 ora (eu obisnuiesc sa las aluatul pe suprafata de lucru, sa il acopar cu bolul si sa il las astfel sa dospeasca timp de 1 ora).

- Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas (eu il acopar cu acelasi bol) si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se presara putina faina pe suprafata aluatului.

- Se taie suprafata aluatului realizand 9 linii divergente.
- Se coace aluatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura