Faina de Orez Preparata in Casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Faina de Orez Preparata in Casa

Ingrediente

  • 300 gr orez brun (sau alb)
  • tigaie
  • masina de macinat cafea (food processor, moara manuala etc)
  • 1 sita foarte, foarte fina

Mod de preparare

Am luat cele 300 gr de orez brun si am asezat intr-o tigaie infierbantata. Focul l-am lasat la mediu si am amestecat cu o lingura de lemn, in permanenta. Nu am vrut sa prajesc boabele de orez, am vrut doar sa scot umezeala din ele.

Dupa ce le-am prajit pret de 5 minute, amestecand intruna, am stins ochiul aragazului, lasand boabele la racit.

Dupa racire, le-am pus in food processor si le-am dat doar un puls, apoi le-am trecut la masina de rasnit cafea.

Am macinat in etape, tot cate 3-4 linguri odata ca sa nu fortez prea tare masina. Praful rezultat l-am pus intr-o farfurie.

Apoi am cernut produsul macinat printr-o sita foarte fina. Faina care nu a trecut prin sita, am pus-o in alt vas. In final am avut doua vase cu faina, un vas cu faina fina si unul cu faina mai grunjoasa.
Am luat vasul cu faina mai grunjoasa si am mai macinat inca odata, repetand procesul de cernere.
Dupa a doua cernere, a rezultat din nou faina fina si faina grunjoasa, dar de data asta faina grunjoasa a fost doar o cantitate mica (poate 2 linguri in total). Am amestecat fainile fine intre ele si a rezultat o faina fina de tot, de culoare crem.

Avantajul fainilor pregatite in casa este ca se poate face doar cantitatea dorita si in felul asta faina nu isi pierde proprietatile.

Se poate pastra aproximativ 2 saptamani in borcane inchise ermetic.

Se foloseste pentru ingrosarea sosurilor, pentru budinci, pentru prepararea unor paini fara gluten, desigur in combinatie cu alte faini, este buna la pregatirea unor biscuiti necesari in unele diete alimentare, etc, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti