Faina de Coconut - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Coconut - Preparata in Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

    Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

    Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
    o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

    Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

    Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)
    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    1
    Dulciuri

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    Prajitura Rustica
    2
    Dulciuri

    Prajitura Rustica

    Prajitura Rustica
    Cum se face sucul de roșii
    3
    Conserve, muraturi

    Cum se face sucul de roșii

    Cum se face sucul de roșii
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    4
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Ardei Iuti Feliati in Otet
    5
    Conserve, muraturi

    Ardei Iuti Feliati in Otet

    Ardei Iuti Feliati in Otet
    Parteneri
    Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
    Bucataras.RO

    Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

    Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

    Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
    Galuste cu prune
    Culinar.RO

    Galuste cu prune

    Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

    Galuste cu prune
    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Gustos.RO

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

    Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia