Faina de Coconut - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Coconut - Preparata in Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

    Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

    Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
    o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

    Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

    Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu caise si lapte de cocos

    Prajitura cu caise si lapte de cocos

    Prajitura cu caise si lapte de cocos
    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

    Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
    Cartofi Noi Umpluti, Pane

    Cartofi Noi Umpluti, Pane

    Cartofi Noi Umpluti, Pane
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu Mere
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere

    Prajitura cu Mere
    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    2
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    Prajitura rasturnata cu visine si caise
    3
    Dulciuri

    Prajitura rasturnata cu visine si caise

    Prajitura rasturnata cu visine si caise
    Inghetata de trandafiri si banane
    4
    Dulciuri

    Inghetata de trandafiri si banane

    Inghetata de trandafiri si banane
    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    5
    Carte de bucate

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

    Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    Parteneri
    Fursecuri marocane cu migdale
    Bucataras.RO

    Fursecuri marocane cu migdale

    By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

    Fursecuri marocane cu migdale
    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Culinar.RO

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

    Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
    Gustos.RO

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

    Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti