Faina de Coconut - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Coconut - Preparata in Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

    Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

    Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
    o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

    Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

    Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

    Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
    Mancare de urzici cu mamaliga

    Mancare de urzici cu mamaliga

    Mancare de urzici cu mamaliga
    Sarmale de post cu ciuperci

    Sarmale de post cu ciuperci

    Sarmale de post cu ciuperci
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    2
    Carte de bucate

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

    Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    Prajitura cu Branza de Vaci
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu Branza de Vaci

    Prajitura cu Branza de Vaci
    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
    4
    Borsuri, supe, ciorbe

    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
    5
    Mancaruri cu legume si zarzavaturi

    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

    Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
    Parteneri
    Chec cu portocale
    Culinar.RO

    Chec cu portocale

    Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

    Chec cu portocale
    Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
    Gustos.RO

    Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

    Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

    Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos