Faina de Coconut - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Coconut - Preparata in Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

    Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

    Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
    o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

    Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

    Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

    Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

    Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

    Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
    Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

    Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

    Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

    Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
    Varza cu carnati si ardei copt

    Varza cu carnati si ardei copt

    Varza cu carnati si ardei copt
    Cele mai apreciate rețete
    Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
    1
    Conserve, muraturi

    Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

    Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

    Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    2
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    Gogosari in sos de mustar cu otet
    4
    Conserve, muraturi

    Gogosari in sos de mustar cu otet

    Gogosari in sos de mustar cu otet
    Sirop de patlagina
    5
    Parteneri
    Desert placinte poale-n brau (branzoaice)
    Bucataras.RO

    Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

    Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar. Traditia cere ca in Sambata lui Lazar, gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le...

    Desert placinte poale-n brau (branzoaice)
    Clatite americane cu dulceata de gutui
    Culinar.RO

    Clatite americane cu dulceata de gutui

    Clatite americane cu dulceata de gutui
    Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
    Gustos.RO

    Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

    Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

    Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia