Drob de Post in Pachetele

Complexitate
redusa
Drob de Post in Pachetele

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 450 gr margarina
  • 175 ml apa
  • 1 1/2 lingura otet
  • 1 lingura sare
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 gr urzici
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi leurda
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 5 cartofi
  • 200 gr soia granule
  • un plic condiment pentru drob
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Margarina se amesteca cu apa, sarea si otetul, dupa care se pune treptat faina pana se obtine un aluat destul de tare. Aluatul format se framanta aproximativ 30 de minute, dupa care se pune la frigider pana cand se prepara compozitia de drobul.

Mod preparare drob:
Urzicile se spala bine dupa care se pun la fiert. Cand acestea au fiert se lasa putin la racit dupa care taie marunt.

Granulele de soia se fierb circa 30 de minute, dupa care se pun la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu ciupercutele taiate in patru. Leurda se taie si ea marunt si se adauga peste ceapa si ciuperci. Cand s-au patruns putin legumele din tigaie se adauga urzicile, se mai lasa putin si se opreste focul.

Patrunjelul si mararul se taie marunt si se adauga peste compozitia din tigaie. Tot acum se adauga si soia scursa bine.

Cartofii se curata, se fierb intregi, dupa care se zdropesc la fel ca la piure. Peste cartofi se adauga compozitia din tigaie, se omogenizeaza bine, dupa care se condimenteaza cu: condimentul de drob, sare, vegeta si piper. Sarea, piperul si vegeta se pun dupa gust!

Aluatul se intinde cu sucitorul, dupa care se formeaza patratele mai mari de aproximativ 12 cm. Se adauga compozitie in mijlocul patratului, dupa care se unesc colturile patratului precum la un plic. Colturile nu vor sta fixe, vor aluneca usor!

Pachetelele se aseaza pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acestea se aseaza unul lipit de altul, pentru a nu se desprinde.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana cand se rumenesc usor.
Din compozia pe care am facut-o au rezultat doua tavi;)

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.