Cum Se Pregateste O Varianta de Aluat Dospit Rapid

Complexitate
redusa
Cum Se Pregateste O Varianta de Aluat Dospit Rapid

Ingrediente

  • Pentru 500 g aluat:
  • -400 g faina
  • -10 g praf de copt
  • -1 pahar lapte (in varianta de post folositi lapte de soia)
  • -3/4 pahar ulei
  • -2 linguri zahar
  • -¼ lingurita sare
  • -11 g drojdie uscata sau 42 g drojdie proaspata
  • pahar de 300 ml

Mod de preparare

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si tineti la indemana.

Separat, incalziti doar putin amestecul format din lapte, ulei, zahar, sare si amestecati pana ce se dizolva sarea si zaharul. Dati deoparte si lasati pana ajunge la temperatura camerei.

Adaugati drojdia si bateti cu telul pana ce aceasta este dizolvata.

Turnati cate putin peste faina si amestecati de fiecare data. La final trebuie sa obtineti un aluat mai moale si lipicios. In aceasta faza, nu fiti tentate sa adaugati mai multa faina pentru ca veti obtine un aluat prea tare, care nu va creste bine.

Scoateti pe masa de lucru infainata si framantati aluatul cca 1 min, adaugand treptat 2 maxim 3 linguri cu faiana. Aluatul este tot molcut si putin lipicios.

Puneti-l inapoi in bol, bolul intr-o oala mai mare cu apa calda spre fierbinte, a carei inaltime sa ajunga pana la ¼ din inaltimea bolului in care aveti aluat. Acoperiti totul cu un servet mai gros de bucatarie si lasati la dospit pentru 30 min, timp in care aluatul va creste repede si frumos.

Transferati aluatul din nou pe masa de lucru putin infainata, framantati inca 1 min, iar daca aluatul o cere (adica este uleios, dar inca putin lipicios), puteti adauga 1 maxim 2 linguri de faina.

Modelati aluatul sub forma de bila si lasati-l sa se odihneasca acoperit, 10 min, la temperatura camerei, apoi il puteti taia si modela dupa cum o cere reteta.

Puteti sa-l folositi la orice copturi la care se cere aluat dospit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu nuca si crema de budinca
5
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Parteneri
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine