Se framinta un aluat (ca o plastilina) matasos si elastic si fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie 2-3 mm apoi taiem in bucati fara o forma regulara ceva in stil dreptunghi, adica mai mult lungi.
Se pune ulei in tigaie de cca 4-5 cm si abia cind este foarte incins punem cu grija, pe rind bucatile la prajit, se vor umfla imediat si cum devin usor aurii le intoarcem si pe cealalta fata si le mai lasam citeva secunde apoi se scot cu paleta de sirma si le punem intr-o tava tapetata cu hirtie care absoarbe (pentru prajeli)
Se pastreaza la cald in timp ce se prajesc toate. Eu tineam tava in cuptorul pe care il incalzisem citeva minute si stinsesem focul inainte sa introduc tava, deci era caldut.
Se servesc cu mezeluri: salam (ideal ar fi cel Milano care seamana cu cel de Sibiu) , cu prosciutto cruddo ...
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii