Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte).
- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit
- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul
- ungem tava cu ulei si turnam aluatul
- strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete
- lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul
- asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul.
- ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului)
- coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste
Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si...
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii