Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)

Complexitate
redusa
Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)

Ingrediente

  • Aluat ca de piine (fiecare il face cum ii place):
  • 500 gr faina oo
  • 20 gr drojdie de bere proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • ulei sau unt topit
  • rozmarin
  • fenel (in locul lui puitem pune: ceapa, brinza cubulete, rosii mici intregi sau taiate jumatati, masline etc)

Mod de preparare

Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte).

- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit
- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul

- ungem tava cu ulei si turnam aluatul
- strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete
- lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul

- asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul.

- ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului)

- coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici