Crenvursti in aluat

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Crenvursti in aluat

Ingrediente

  • Pentru 12 mini batoane:
  • 6 crenvurşti mici
  • 250 gr făină
  • 1/2 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 praf de zahăr
  • 30 g unt
  • 150 ml apă călduţă
  • Pentru fiert :
  • 1,5 l apă
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns :
  • 1 ou
  • sare
  • seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând, în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute, la foc mic.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc