Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.
Pe masa pudrată cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând, în câte o fâşie de aluat.
În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.
Se coc cam 30 de minute, la foc mic.
Poftă bună!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii