Ingrediente

Pentru 12 mini batoane:
6 crenvurşti mici
250 gr făină
1/2 pliculeţ drojdie uscată
1 linguriţă rasă sare
1 praf de zahăr
30 g unt
150 ml apă călduţă
Pentru fiert :
1,5 l apă
2 linguri bicarbonat de sodiu
Pentru uns :
1 ou
sare
seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând, în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute, la foc mic.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crenvursti in aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crenvursti in aluat