Se cerne faina dupa care se face o adancicura in mijloc in care se adauga sarea, galbenusurile, coaja de lamaie si portocala si laptele caldut in care am dizolvat zaharul si drojdia.
Se amesteca bine dupa care se adauga treptat untura topita si framantam bine.
Se lasa la crescut 2 ore sau chair mai mult daca camera nu e calda.
Cand a crescut se imparte in 6 pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata si se presara cu zaharul amestecat cu cacao.
Se ruleaza si se impletesc 2 cozonaci care se pun In tavile unse cu untura si tapetate cu faina si se lasa la crescut pana ajung la bordul tavii.
Se ung cu galbenusul amestecat cu laptele dupa care se presara cu zahar.
Se coc la cuptorul preaincalzit la 180 grade pentru o ora.
Deliciosi langa o cana de lapte.
Iubeste romaneste pentru mine e cozonacul 😉😉
Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii