Cozonac Pufos - Foszlos Fonott Kalacs

Complexitate
redusa
Cozonac Pufos - Foszlos Fonott Kalacs

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 gr drojdie
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou pentru uns
  • 4 linguri de Rama (unt) topit
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr rama (unt)
  • 200 gr visine desamburite (e optional)
  • 2 fiole de esenta de vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat)
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.

Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).

Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.

Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute, dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).

Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.

Se feliaza si se poate servi.
Pofta Buna! ! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.