Prepararea aluatului:
Aluatul se face la fel ca un aluat de pizza se pune faina, se face o gaura in mijloc unde punem drojdia (cam 1sau2boabe de strugure) punem sare dupa gust deasupra fainii si apoi adougam lapte depinde de cantitatea de faina iar la sfarsit cand e gata aluatul un pic de ulei k sa se prinda mai bine masa, apoi incepem si modelam covrigi se pot face dublu sau simplu eu am facut simplu.
Prepararea apei:
Se pune intr-o oala cele 3 linguri de zahar si se face caramel la foc mic cand sa facut de culoare maronie umplem cam pe jumatate oala cu apa cand incepe sa fiarba apa se pun covrigi unul cate unul, cand sunt gata se ridica la suprafata si introducem celalalt si tot asa pana terminam tot. Odata ce am terminat de fiert toti covrigi se pune pe gratarul cuptorului se pot face la foc mare si ii lasam pana cand isi iau culoarea crocanta.
Pofta buna!
Se serveste cand sunt reci ca orice cand ti-e foame si vrei s papi ceva bun.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii