Prepararea aluatului:
Aluatul se face la fel ca un aluat de pizza se pune faina, se face o gaura in mijloc unde punem drojdia (cam 1sau2boabe de strugure) punem sare dupa gust deasupra fainii si apoi adougam lapte depinde de cantitatea de faina iar la sfarsit cand e gata aluatul un pic de ulei k sa se prinda mai bine masa, apoi incepem si modelam covrigi se pot face dublu sau simplu eu am facut simplu.
Prepararea apei:
Se pune intr-o oala cele 3 linguri de zahar si se face caramel la foc mic cand sa facut de culoare maronie umplem cam pe jumatate oala cu apa cand incepe sa fiarba apa se pun covrigi unul cate unul, cand sunt gata se ridica la suprafata si introducem celalalt si tot asa pana terminam tot. Odata ce am terminat de fiert toti covrigi se pune pe gratarul cuptorului se pot face la foc mare si ii lasam pana cand isi iau culoarea crocanta.
Pofta buna!
Se serveste cand sunt reci ca orice cand ti-e foame si vrei s papi ceva bun.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii