Covrigi

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • faina grau 1kg (30 covrigi circa) apa
  • drojdie
  • zahar 2 linguri
  • ulei 2 linguri

Mod de preparare

1. Pregatirea siropului
intr-un vas de cupru sau tuci (ceaun) cu capacitatea de 8-10kg (pt a nu stropi) se pune 1 kg de zahar si se amesteca incontinuu la foc redus pana devine o compozitie de culoare neagra iar in momentul cand de pe melesteu se scurg bucati (nici solide nici lichide) se toarna in jur de 3 litri de apa.

In acest moment se va forma o crusta care se topeste incet incet amestecand in continuare. Toata aceasta operatie dureaza circa 1 ora si in tot acest timp va iesi foarte mult fum. Se recomanda a folosi un sptiu ventilat.

2. Pregatirea aluatului
se framanta faina apa drojdia uleiul zaharul pana a se obtine un aluat mai consistent din care se modeleaza covrigii la formele dorite (recomandat 50gr bucata)

3. Pregatirea culorii
intr-un vas mare se pune apa la fiert (3 sferturi). cand apa se incalzeste se adauga din siropul pregatit anterior circa 200ml (in functie de cantitatea de apa si culoarea dorita). cand apa incepe sa fiarba se introduc covrigi atat cat sa incapa in cuptor, pana ce acestia ies la suprafata.

Daca raman lipiti de fundul vasului se scot cu o spumiera. Se lasa 1 minut in apa fierbinte se scot intr-un alt vas si se aseaza pe niste scandurele umezite in abundenta dupa care se baga in cuptor (cu tot cu scandurele) pana ce suprafata covrigilor se usuca, iar apoi se scot scandurelele asezand covrigii cu suprafata uscata in tava.

Tava se introduce din nou in cuptor pana la terminarea coacerii (covrgii se mai intorc din cand in cand).
Se poate adauga mac, sare sau susan dupa ce s-au asezat covrigii pe scandurele inainte de a le introduce in cuptor.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia