Covrigi

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • faina grau 1kg (30 covrigi circa) apa
  • drojdie
  • zahar 2 linguri
  • ulei 2 linguri

Mod de preparare

1. Pregatirea siropului
intr-un vas de cupru sau tuci (ceaun) cu capacitatea de 8-10kg (pt a nu stropi) se pune 1 kg de zahar si se amesteca incontinuu la foc redus pana devine o compozitie de culoare neagra iar in momentul cand de pe melesteu se scurg bucati (nici solide nici lichide) se toarna in jur de 3 litri de apa.

In acest moment se va forma o crusta care se topeste incet incet amestecand in continuare. Toata aceasta operatie dureaza circa 1 ora si in tot acest timp va iesi foarte mult fum. Se recomanda a folosi un sptiu ventilat.

2. Pregatirea aluatului
se framanta faina apa drojdia uleiul zaharul pana a se obtine un aluat mai consistent din care se modeleaza covrigii la formele dorite (recomandat 50gr bucata)

3. Pregatirea culorii
intr-un vas mare se pune apa la fiert (3 sferturi). cand apa se incalzeste se adauga din siropul pregatit anterior circa 200ml (in functie de cantitatea de apa si culoarea dorita). cand apa incepe sa fiarba se introduc covrigi atat cat sa incapa in cuptor, pana ce acestia ies la suprafata.

Daca raman lipiti de fundul vasului se scot cu o spumiera. Se lasa 1 minut in apa fierbinte se scot intr-un alt vas si se aseaza pe niste scandurele umezite in abundenta dupa care se baga in cuptor (cu tot cu scandurele) pana ce suprafata covrigilor se usuca, iar apoi se scot scandurelele asezand covrigii cu suprafata uscata in tava.

Tava se introduce din nou in cuptor pana la terminarea coacerii (covrgii se mai intorc din cand in cand).
Se poate adauga mac, sare sau susan dupa ce s-au asezat covrigii pe scandurele inainte de a le introduce in cuptor.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
4
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
5
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia