Cottage Loaf

Complexitate
redusa
Cottage Loaf

Ingrediente

  • - 333 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 7 g sare de mare fin macinata
  • - 30 g drojdie proaspata sau 8
  • 4 g drojdie uscata (echivalentul)
  • - 75 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 230 ml apa
  • Este posibil sa aveti nevoie suplimentar de apa si / sau faina pe parcursul framantarii

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol faina, sarea, drojdia (eu am folosit drojdie uscata) si untul. Drojdia se pune la distanta de sare (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa, putin cate putin si se framanta cu mana pana la obtinerea unui aluat moale si lipicios.

- Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute. Daca este necesar se adauga putina faina (infainarea excesiva si framantarea excesiva a aluatului nu au rezultate pozitive asupra aluatului).

- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa la dospit timp de 1 ora. Intre timp aluatul creste ...
- Va sunt necesare o rascheta pentru aluat, lama brutarului si o lingura din lemn (coada lingurii din lemn se infaineaza usor).

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru.

- Se taie 1/3 din aluat (eu am taiat cu aproximatie), rezultand in acest mod doua bucati de aluat (o bucata ce reprezinta 1/3 din aluat si a doua bucata ce reprezinta 2/3 din aluat). Se modeleaza ambele bucati de aluat pe suprafata de lucru astfel incat sa dobandeasca forma unor sfere (partea de aluat ce ramane 'in asteptare' trebuie intotdeauna acoperita).

- Se tapeteaza o tava mare (tava cuptorului cu hartie pentru copt).
- Se aseaza in tava sfera de aluat cu diametrul mai mare si se aplatizeaza putin cu degetele. Deasupra ei se aseaza cea de a doua sfera cu diametrul mai mic (astfel incat sa fie pozitionata central) si se aplatizeaza usor cu degetele la randul ei.

- Se trece cu degetul putin infainat prin centru celor doua bucati de aluat (pana cand degetul atinge hartia de copt - eu m-am ajutat de o lingura din lemn).
- Se presara faina la suprafata aluatului.

- Se cresteaza suprafata aluatului vertical, de sus in jos (bucata de aluat superioara apoi bucata de aluat inferioara), astfel incat aluatul sa fie impartit initial in doua bucati, apoi in patru bucati s. a. m. d).
- Se coace aluatul timp de 30 de minute.
Aceasta este o reteta veche, traditionala ('pur britanica'), pregatita si astazi in unele mici sate din Anglia. Reteta originala dateaza din anul 1500, iar originea numelui si a formei painii nu sunt in totalitate cunoscute (se spune ca forma sa aminteste de casutele vechi - acoperisul fiind partea superioara a painii). Este o painica rustica, 'legata' de pranzul plugarilor locului si de vechile bucatarii caldute ale vremurilor trecute. Englezii servesc adesea painea aceasta cu unt proaspat, branza Cheddar si eventual o ceapa murata.

Sursa reteta: '100 Great Breads' - Paul Hollywood.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.