Cosuletul Scufitei Rosii

Complexitate
redusa
Cosuletul Scufitei Rosii

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -100 g branza de vaci
  • -150 g cascaval ras
  • -50 g unt, moale
  • -1-2 linguri branza de burduf
  • Aluat:
  • -25 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -300 ml lapte, caldut
  • -75 g unt (80 % grasime), topit si racorit (sa fie doar caldut cand il folositi)
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • Altele:
  • ulei
  • Finisat:
  • -1 ou, usor batut sau 1 galbenus
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare.

Aluat:
Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut).

Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana.

Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

* Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm.

Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei.

Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm).

Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat.

Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,).

Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta.

Procedati identic cu restul aluatului.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Gratin de cartofi, cu sunca presata
Bucataras.RO

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel. Si in oice combinatie ies tare gustosi. De data aceasta i-am combinat...

Gratin de cartofi, cu sunca presata
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia