Cosuletul Scufitei Rosii

Complexitate
redusa
Cosuletul Scufitei Rosii

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -100 g branza de vaci
  • -150 g cascaval ras
  • -50 g unt, moale
  • -1-2 linguri branza de burduf
  • Aluat:
  • -25 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -300 ml lapte, caldut
  • -75 g unt (80 % grasime), topit si racorit (sa fie doar caldut cand il folositi)
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • Altele:
  • ulei
  • Finisat:
  • -1 ou, usor batut sau 1 galbenus
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare.

Aluat:
Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut).

Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana.

Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

* Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm.

Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei.

Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm).

Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat.

Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,).

Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta.

Procedati identic cu restul aluatului.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Placinta cu ficatei de pui
Bucataras.RO

Placinta cu ficatei de pui

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Sunt momente in care nu mai stiu ce sa gatesc....

Placinta cu ficatei de pui
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia