Cosuletul Scufitei Rosii

Complexitate
redusa
Cosuletul Scufitei Rosii

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -100 g branza de vaci
  • -150 g cascaval ras
  • -50 g unt, moale
  • -1-2 linguri branza de burduf
  • Aluat:
  • -25 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -300 ml lapte, caldut
  • -75 g unt (80 % grasime), topit si racorit (sa fie doar caldut cand il folositi)
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • Altele:
  • ulei
  • Finisat:
  • -1 ou, usor batut sau 1 galbenus
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare.

Aluat:
Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut).

Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana.

Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

* Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm.

Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei.

Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm).

Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat.

Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,).

Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta.

Procedati identic cu restul aluatului.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa