Cosulete cu Bacon, Camembert si Ciuperci

Complexitate
redusa
Cosulete cu Bacon, Camembert si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • -16 felii de bacon
  • -50 g unt topit, racorit
  • -1 cutie de branza camembert (cu mucegai alb, 120 g)
  • -1 cutie de ciuperci
  • -cascaval ras
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.

Intre timp, prajiti feliile de bacon pana incep sa se rumeneasca (fie in tigaie, fie puse intr-o tava si date la cuptor cca 10 min). Scoateti pe servetele absorbante si lasati sa se raceasca.

Ungeti aluatul cu unt topit si racorit (eu am uns parte din ele cu grasimea lasata de bacon) si taiati aluatul in patrate de marime potrivita.

Puneti la mijloc cate 2 felii de bacon prajit, 3- 4 feliute de camembert, cateva ciuperci, presarati sare, piper, dupa gust si la sfarsit cascaval ras.

Acoperiti umplutura indoind marginile opuse, dati forma de cosulet si presati putin aluatul la colturi cat sa se lipeasca.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi servite ca aperitiv sau puse la pachetel (serviciu, scoala); facute in varianta mini se preteaza la o sueta sau o petrecere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune
Bucataras.RO

Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

O reteta usoara pe care si politistul Godina o poate prepara fara prea multe batai de cap.

Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia