Cosulete cu Bacon, Camembert si Ciuperci

Complexitate
redusa
Cosulete cu Bacon, Camembert si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • -16 felii de bacon
  • -50 g unt topit, racorit
  • -1 cutie de branza camembert (cu mucegai alb, 120 g)
  • -1 cutie de ciuperci
  • -cascaval ras
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.

Intre timp, prajiti feliile de bacon pana incep sa se rumeneasca (fie in tigaie, fie puse intr-o tava si date la cuptor cca 10 min). Scoateti pe servetele absorbante si lasati sa se raceasca.

Ungeti aluatul cu unt topit si racorit (eu am uns parte din ele cu grasimea lasata de bacon) si taiati aluatul in patrate de marime potrivita.

Puneti la mijloc cate 2 felii de bacon prajit, 3- 4 feliute de camembert, cateva ciuperci, presarati sare, piper, dupa gust si la sfarsit cascaval ras.

Acoperiti umplutura indoind marginile opuse, dati forma de cosulet si presati putin aluatul la colturi cat sa se lipeasca.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi servite ca aperitiv sau puse la pachetel (serviciu, scoala); facute in varianta mini se preteaza la o sueta sau o petrecere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)