Se pregateste un aluat din cele de mai sus, cam ca pentru cozonac. Eu l-am facut la Map. Se lasa la odihna pana tripleaza de volum. Totul depinde de faina folosita, ajustati ingredientele, in special lichidul in functie de gradul de umiditate.
Merele se curata si se taie in cuburi. Se face un caramel pe uscat cu mare grija sa nu se arda. Adaugam merele si le lasam sa se patrunda pana cand caramelul este topit si merele sa fie bine trecute prin caramel.
Din aluat se pastreaza o mica particica si din restul se intind doua foi rotunde. Pe una din foi se lasa 3 degete din bordura se unge cu ou batut si se aseaza pe mijloc umplutura incepand cu piureul de castane, pudra de migdale si merele. Asezam a doua foaie de aluat deasupra formand o bordura frumoasa.
Decoram dupa placere cu aluatul pastrat si mai lasam la loc caldut cam 30-40 de minute. Ungem cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit in prealabil la 200°c pana se rumeneste frumos.
Racoriti pe un grilaj. Taiati si degustati!
Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!
Ciorba de curcan, cu taiteiUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii