Cornuri cu Susan

Complexitate
redusa
Cornuri cu Susan

Ingrediente

  • - 500 g faina proaspat cernuta
  • - 200 g unt (eu am topit untul in prealabil in cuptorul cu microunde)
  • - 2 galbenusuri
  • - 20 g drojdie
  • - 20 ml lapte caldut este mentionat in reteta (cand am framantat aluatul am adaugat 100 ml in plus fata de cantitatea de lapte specificata in reteta - aceste cantitati le ajustati pe parcursul framantarii in functie de consistenta aluatului)
  • - o lingurita rasa cu sare
  • - 2 lingurite cu seminte de susan
  • - 1 ou pentru pensulat aluatul

Mod de preparare

- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs.

Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil.

- Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.

- Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata.
- Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat.
- Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.
Reteta aceasta am gasit-o in cartea ”555 de retete culinare de la o generatie la alta”.

Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut.

Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta ”potrivita”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie