- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs.
Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil.
- Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.
- Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata.
- Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat.
- Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.
Reteta aceasta am gasit-o in cartea ”555 de retete culinare de la o generatie la alta”.
Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut.
Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta ”potrivita”.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii