Cornuri cu mere

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • un praf de sare
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou + 1 albus
  • 300 ml lapte
  • 125 g unt
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare, apoi amestecam cateva secunde cu un tel sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.

Treptat, adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezulta un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand, din cand in cand.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit, taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem sa umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
4
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura Bounty
Bucataras.RO

Prajitura Bounty

Inca o reteteta furata de la GabyD...Super, super delicioasa! Ne-am incantat papilele gustative atat noi dar si cateva...

Prajitura Bounty
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate