Ingrediente

Aluat:
550 g faina
un praf de sare
1 cubulet drojdie proaspata
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou + 1 albus
300 ml lapte
125 g unt
Umplutura:
1,2 kg mere
5 linguri zahar
scortisoara
Pentru uns:
1 galbenus de ou
3 linguri lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare, apoi amestecam cateva secunde cu un tel sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.

Treptat, adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezulta un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand, din cand in cand.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit, taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem sa umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu mere