Cornuri cu mere

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • un praf de sare
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou + 1 albus
  • 300 ml lapte
  • 125 g unt
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare, apoi amestecam cateva secunde cu un tel sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.

Treptat, adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezulta un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand, din cand in cand.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit, taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem sa umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola
Bucataras.RO

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

"Retete pentru mese in familie" Cea mai cea reteteta de paste pregatita pana acum, asa au zis ai mei! Asa ca nu ma...

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post