Cornulete Frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte cald
  • drojdie
  • +300 gr unt pentru aluat

Mod de preparare

Acest aluat se poate face in masina de paine respectand ordinea obligatorie - lichide, apoi solide si la sfarsit drojdia.
aluatul trebuie sa fie mai moale

Pt aluat facut de mana:

Faina se pune intr-un castron, se adauga laptele cald amestecat cu zaharul si sarea, se amesteca incet cu o mana, se adauga ouale, se framanta in continuare, iar la sfarsit se pune untul topit. Se incorporeaza si el, se mai framanta pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce a crescut se pune la frigider cu castronul, la racit
dupa o jumate de ora (aprox.), se ia si se intinde pe o planseta, mai lung decat mai lat.

Se iau cele 300 gr unt si se intind pe 2 parti din aluat. Aluatul se impatureste apoi in 3 si se da din nou la frigider 1 ora. Dupa o ora se ia aluatul si se intinde din nou si se impatura la fel in 3. Se pune la frigider si se repeta operatiunea inca o data.

La sfarsit se ia acest aluat, se intinde, se taie fasii late de aprox. 15 cm si fiecare fasie se taie in zig -zag, formandu-se triunghiuri.
Se ia fiecare triunghi si se ruleaza de la baza spre varf, se pun in tava si se dau la copt la 200 grade.
Au un gust super, se topesc in gura iar gustul de unt e divin

Sunt cel mai bune proaspete, calde. Eu le-am servit si a doua zi, incalzite la microunde 20 sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa