Cornulete Frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte cald
  • drojdie
  • +300 gr unt pentru aluat

Mod de preparare

Acest aluat se poate face in masina de paine respectand ordinea obligatorie - lichide, apoi solide si la sfarsit drojdia.
aluatul trebuie sa fie mai moale

Pt aluat facut de mana:

Faina se pune intr-un castron, se adauga laptele cald amestecat cu zaharul si sarea, se amesteca incet cu o mana, se adauga ouale, se framanta in continuare, iar la sfarsit se pune untul topit. Se incorporeaza si el, se mai framanta pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce a crescut se pune la frigider cu castronul, la racit
dupa o jumate de ora (aprox.), se ia si se intinde pe o planseta, mai lung decat mai lat.

Se iau cele 300 gr unt si se intind pe 2 parti din aluat. Aluatul se impatureste apoi in 3 si se da din nou la frigider 1 ora. Dupa o ora se ia aluatul si se intinde din nou si se impatura la fel in 3. Se pune la frigider si se repeta operatiunea inca o data.

La sfarsit se ia acest aluat, se intinde, se taie fasii late de aprox. 15 cm si fiecare fasie se taie in zig -zag, formandu-se triunghiuri.
Se ia fiecare triunghi si se ruleaza de la baza spre varf, se pun in tava si se dau la copt la 200 grade.
Au un gust super, se topesc in gura iar gustul de unt e divin

Sunt cel mai bune proaspete, calde. Eu le-am servit si a doua zi, incalzite la microunde 20 sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Noodles cu legume si sos de soia
Bucataras.RO

Noodles cu legume si sos de soia

Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice. Iata cum poti sa pregatesti...

Noodles cu legume si sos de soia
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia