Pentru aluat, se cerne făina, zahărul pudră și sarea, într-un castron mare.
În mijloc, se pune un amestec din drojdia dizolvată în apa și laptele călduțe, jumătate din cantitatea de unt topit, oul, coaja rasă de lămâie, se frământă totul pâna rezultă un aluat neted și elastic. Se lasă la dospit o oră, până își dublează volumul.
Între timp, se prepară umplutura, amestecandu-se toate ingredientele, stafidele, în prealabil hidratate o jumătate de oră în rom, rahatul tocat cubulete.
După ce aluatul a dospit , se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius, cuptor pe gaz, se pregătește o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Aluatul se întinde într-un dreptunghi, se unge cu restul de unt topit, se așază umplutura, lăsând marginile libere, se ruleaza dinspre partea mai lungă și se taie bucăți de 2,5 cm . Se așază în tavă cu partea tăiată în sus și se mai lasă la dospit, 30 de minute.
Se coace 45 de minute, până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește putin, se toarnă deasupra o glazura din suc de portocale și zahăr pudră cât încape, nu foarte concentrată, trebuie să curgă ușor și apoi se poate consuma...E foarte bun, nu prea dulce, umplutura proprie, perfect pentru orice ocazie!
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii