Pentru aluat, se cerne făina, zahărul pudră și sarea, într-un castron mare.
În mijloc, se pune un amestec din drojdia dizolvată în apa și laptele călduțe, jumătate din cantitatea de unt topit, oul, coaja rasă de lămâie, se frământă totul pâna rezultă un aluat neted și elastic. Se lasă la dospit o oră, până își dublează volumul.
Între timp, se prepară umplutura, amestecandu-se toate ingredientele, stafidele, în prealabil hidratate o jumătate de oră în rom, rahatul tocat cubulete.
După ce aluatul a dospit , se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius, cuptor pe gaz, se pregătește o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Aluatul se întinde într-un dreptunghi, se unge cu restul de unt topit, se așază umplutura, lăsând marginile libere, se ruleaza dinspre partea mai lungă și se taie bucăți de 2,5 cm . Se așază în tavă cu partea tăiată în sus și se mai lasă la dospit, 30 de minute.
Se coace 45 de minute, până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește putin, se toarnă deasupra o glazura din suc de portocale și zahăr pudră cât încape, nu foarte concentrată, trebuie să curgă ușor și apoi se poate consuma...E foarte bun, nu prea dulce, umplutura proprie, perfect pentru orice ocazie!
Poftă bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii