Colac cu urda, stafide si rahat

Postat pe: 30-04-2017
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
450 de grame făină pentru cozonaci
60 ml apă călduță
O lingura de drojdie uscată
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță de sare
180 ml lapte călduț
80 grame unt gras topit și răcit
1 ou bătut
Coaja de la o lămâie medie
Pentru umplutura:
400 de grame urda
2 bucăți rahat
50 ml rom brun
1 ou
50 grame stafide
3 linguri de pesmet
Coaja de la o portocală
3 linguri de zahăr pudră
Pentru glazura:
Sucul de la o portocală proaspăt stors
Zahăr pudră cât încape

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Pentru aluat, se cerne făina, zahărul pudră și sarea, într-un castron mare.
În mijloc, se pune un amestec din drojdia dizolvată în apa și laptele călduțe, jumătate din cantitatea de unt topit, oul, coaja rasă de lămâie, se frământă totul pâna rezultă un aluat neted și elastic. Se lasă la dospit o oră, până își dublează volumul.
Între timp, se prepară umplutura, amestecandu-se toate ingredientele, stafidele, în prealabil hidratate o jumătate de oră în rom, rahatul tocat cubulete.
După ce aluatul a dospit , se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius, cuptor pe gaz, se pregătește o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Aluatul se întinde într-un dreptunghi, se unge cu restul de unt topit, se așază umplutura, lăsând marginile libere, se ruleaza dinspre partea mai lungă și se taie bucăți de 2,5 cm . Se așază în tavă cu partea tăiată în sus și se mai lasă la dospit, 30 de minute.
Se coace 45 de minute, până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește putin, se toarnă deasupra o glazura din suc de portocale și zahăr pudră cât încape, nu foarte concentrată, trebuie să curgă ușor și apoi se poate consuma...E foarte bun, nu prea dulce, umplutura proprie, perfect pentru orice ocazie!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Colac cu urda, stafide si rahat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Colac cu urda, stafide si rahat