Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine. Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul, acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana, asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune, si ungem deasupra cu galbenus de ou, lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul.
Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt).
Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop, deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop, si astfel invelit lasam cocorada pana raceste dupa care se presara cu zahar praf, se portioneaza si se poate servi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii