Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine. Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul, acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana, asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune, si ungem deasupra cu galbenus de ou, lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul.
Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt).
Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop, deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop, si astfel invelit lasam cocorada pana raceste dupa care se presara cu zahar praf, se portioneaza si se poate servi.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDaca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori...
Melci pt pachetelul copiilorDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii