Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine. Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul, acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana, asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune, si ungem deasupra cu galbenus de ou, lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul.
Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt).
Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop, deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop, si astfel invelit lasam cocorada pana raceste dupa care se presara cu zahar praf, se portioneaza si se poate servi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii