Cir cu Braza Iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza iute 150 de gr
  • malai
  • sare
  • smantana o ceasca

Mod de preparare

Smantanim o oala cu lapte si punem smantana intr-o ceasca, desfacem capacul la putina si scoatem un castron de branza iute, luam si un ciurel de malai si parasim camara.

Facem focul la soba si punem tuciul cu apa pe foc. Un praf de sare si o mana de malai pentru a observa cand da in clocot, iar atunci cand da punem malai putin cate putin dar o treime de malai fata de mamaliga.

Sa nu fie mai gros de consistenta smantanei si fiert bine punem branza dupa pofta, mestecam si venim si cu ceasca de smantana pe care o turnam in fir usor si omogenizam toata compozitia.
Se serveste firbinte mai mult ca o prisnita pentru copiii care invoaca anumite stari de gripa insotita cu tuse, un remediu natural contra racelii si o reteta destul de delicioasa servita intre mase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici