Cir cu Braza Iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza iute 150 de gr
  • malai
  • sare
  • smantana o ceasca

Mod de preparare

Smantanim o oala cu lapte si punem smantana intr-o ceasca, desfacem capacul la putina si scoatem un castron de branza iute, luam si un ciurel de malai si parasim camara.

Facem focul la soba si punem tuciul cu apa pe foc. Un praf de sare si o mana de malai pentru a observa cand da in clocot, iar atunci cand da punem malai putin cate putin dar o treime de malai fata de mamaliga.

Sa nu fie mai gros de consistenta smantanei si fiert bine punem branza dupa pofta, mestecam si venim si cu ceasca de smantana pe care o turnam in fir usor si omogenizam toata compozitia.
Se serveste firbinte mai mult ca o prisnita pentru copiii care invoaca anumite stari de gripa insotita cu tuse, un remediu natural contra racelii si o reteta destul de delicioasa servita intre mase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)