Chifle cu Susan

Complexitate
redusa
Chifle cu Susan

Ingrediente

  • -500g faina
  • -150ml apa calduta
  • -20g drojdie
  • -1 lingura ulei de masline
  • -2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -2 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita susan
  • -1 ou

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si lingura de ulei de masline. Drojdia se dizolva in apa calduta. Dupa care se amesteca cu faina.

Ingredientele, se framanta.

Peste aluatul rezultat, se pune 1 lingura de ulei de floarea-soarelui si se framanta.

Framantat bine, aluatul se ia din bol si se loveste de minim 100 de ori de masa. Cele 100 de lovituri inlocuiesc 30 minute de framantat.

Apoi, se pune intr-un bol si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa care se pune aluatul pe o plansa de lucru, data cu ulei si se imparte in 5 parti.
Fiecare bucata se framanta si se formeaza cate o chiftea.

Apoi, chiflele se pun intr-o tava. Se mai lasa la crescut pentru 20 min. Dupa care se dau cu ou si se presara cu susan peste ele.

Dupa ce sunt date toate cu susan si ou, se pot baga la cuptor.

Se lasa in cuptor pana prind o culoare maronie.

Se servesc reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Inghetata cu Branza si Capsuni
2
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Placinta cu iaurt
5
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Parteneri
Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Am facut acest cheescake gustos si rapid, fara coacere, pentru vizita de Paste, la bunicii copiilor mei! Aprecierile au...

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!